Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vill du bidra till en bättre hälsa för ungdomars psykiska hälsa? I ett pågående forskningsprojekt på Karolinska institutet, PEDALS-projektet, undersöker vi förekomsten av psykiska besvär och psykiatriska tillstånd bland ungdomar i Sverige, och deras behov av stöd och hjälp. Målsättningen är att få kunskap om hur många som har dessa problem i Sverige men kanske framför allt förstå mer om hur vård och stöd borde organiseras i samhället.  Cirka 6 000 skolelever i 14- och 17-årsåldern, och deras föräldrar, i 240 olika skolklasser över hela Sverige, kommer delta i en webbaserad intervju.

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Din roll

Tillsammans med en akademisk koordinator och övriga forskare inom projektet (psykolog, barn- och ungdomspsykiater och administrativt stöd) ingår du i planeringsteamet för studien. Som projektsamordnare står du för det dagliga praktiska arbetet för att genomföra projektet, samt utvecklandet och implementeringen av forskningsprotokoll och procedurer. Din roll omfattar rekrytering av skolor, att upprätthålla kontakten med och engagemanget hos de rekryterade skolorna, och att ansvara för genomförandet av studien i skolorna. Du kommer även vara involverad i att organisera och administrera de webbaserade intervjuer och enkäter som ska användas för att undersöka förekomst av olika psykiatriska besvär och tillstånd samt vårdbehov. Du kommer även ha en roll i att samordna arbetet med olika vård- och samhällsaktörer (t ex. TILIA, Bris, Första linjen, BUP) som ska vara med i utvecklingsarbetet.

Koordinatorrollen innebär mycket kontakter med människor på olika nivåer, en del diplomati, förmodligen en del teknisk problemlösning och en del resor inom Sverige. Du kommer ha många kontaktytor och förväntas väva samman dessa, och blir ett av projektets ansikten utåt.

Vem är du?

Vi söker dig som har

  • Högskoleutbildning t.ex. inom psykologi, statsvetenskap, pedagogik eller motsvarande.
  • Erfarenhet av och förståelse för skolans värld och villkor.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete i forskningsstudier i projektform.
  • Erfarenhet av enkätdatainsamling.
  • Erfarenhet av att söka forskningsanslag.
  • Kunskap om etiska riktlinjer för forskning och sekretessfrågor.
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga.
  • Förmåga att organisera och strukturera ditt eget arbete.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av webbapplikationen RedCap (hantering av forskningsdata) och goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av DAWBA.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering då arbetet sker inom ett litet team.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Institutionen för global folkhälsa

EPiCSS

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2 april, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och personligt brev. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1189/2024
Kontakt
  • Hanna Johans, hanna.johans@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco styrelse, SACO@ki.se
Publicerat 2024-03-19
Sista ansökningsdag 2024-04-02

Tillbaka till lediga jobb