Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en senior informationssäkerhetsspecialist som tillsammans med informationssäkerhetssamordnaren och KI:s verksamheter på ett strukturerat sätt ska säkerställa och vidareutveckla KI:s arbete med informationssäkerhet.

Din roll

Du kommer att fortsätta arbetet med att införa ett systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete inom KI:s organisation, baserat på ett ledningssystem för informationssäkerhet.

I arbetet ingår också att arbeta med uppföljning och kontroller av informationssäkerhetsarbetet, att utveckla metoder för att identifiera skyddsvärden och göra risk- och sårbarhetsanalyser. Du ska bistå med informationssäkerhetsutredningar vid införande av nya eller förändrade lösningar inom KI:s verksamhet.

Interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna med bl.a. rådgivning till användare såväl inom det gemensamma verksamhetsstödet som ute på forskningsinstitutionerna. Arbetet bedrivs i nära samarbete med näraliggande funktioner som dataskydd och it-säkerhet.

Vem är du?

Du har lång erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet och av att stödja verksamhetsansvariga i att utforma ett praktiskt, ändamålsenligt och effektivt informationssäkerhetsarbete. Du har högskoleutbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Erfarenhet av att vara kravställare på central nivå och att genomföra risk- och sårbarhetsanalyser tillsammans med god kunskap om ISO/IEC27001 och 27002 är en förutsättning för tjänsten. Det är värdefullt om du har en god teknisk förståelse. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet förutsätter att du har en god analytisk förmåga och kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet.

Det är också nödvändigt att du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att samarbeta med andra professioner. Du har lätt för att ta initiativ och är flexibel och prestigelös i ditt arbetssätt. Din förmåga att vara lösningsinriktad och komma till avslut är god. Har du någon relevant certifiering inom informationssäkerhetsområdet är detta meriterande, så också om du har kunskaper inom dataskydd

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-821/2024
Kontakt
  • Helén Törnqvist, avdelningschef och chefsjurist , helen.tornqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-12

Tillbaka till lediga jobb