Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Karolinska Institutet har ungefär 3 000 anställda forskare, varav över 320 ordinarie professorer.

Totalt har universitetet drygt 2 000 aktiva doktorander eller forskarstuderande fördelade på 22 institutioner. Dessutom finns också ett stort antal forskare med någon form av lösare anknytning till universitetet, så som gästforskare och oavlönade docenter. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB)

Vid MEB forskar vi inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett fält av biomedicinsk vetenskap. MEB är bland de största forskningsinstitutionerna inom dessa områden i Europa och har en särskilt stark forskningsprofil inom psykiatrisk, cancer-, reproduktions-, pediatrisk, farmako-, och geriatrisk epidemiologi och biostatistik.

MEB har ett eget forskningsdatacenter med egen infrastruktur för drift av Karolinska Institutets Biobank, Svenska Tvillingregistret och ett flertal stora och små forskningsprojekt. Vi har också flera spännande projekt som bygger på modern teknik och lösningar kring AI och maskininlärning och som driver utvecklingen inom institutionens forskningsfält inom den nya medicinska tekniken.

MEB är en framgångsrik institution som grundar sig i en gemensam forskningsinfrastruktur och anda av samarbete – MEB-andan! Konkret betyder det att forskare vid institutionen tar del av och tillsammans finansierar gemensamma resurser (t ex forskningsadministration, IT och en grupp tillämpade biostatistiker).

Vid MEB arbetar forskare och doktorander tillsammans med statistiker, datainsamlare, databasadministratörer och tekniskt/administrativ personal. MEB erbjuder kurser på både grund-, avancerad och forskarnivå och ansvarar för kurser inom psykologi- och läkarprogrammet. Totalt är vi ca 280 anställda och stipendiater.

Din roll

Som IT-chef för Institutionen för Medicinsk Epidmiologi och Biostatistik (MEB) finns goda möjligheter att kliva in i en spännande och mycket viktigt roll där du verkligen får möjlighet att utveckla ditt ledarskap och vår IT i en intensiv, internationell forskningsmiljö.

Vi söker dig som vill ha en rolig men utmanande roll med det övergripande ansvaret för den forskningsnära IT-verksamheten på vår institution. I denna ansvarar du för MEB’s forskningsdatacenter med dess utveckling, drift och support (samt övriga IT-stödfunktioner i samarbete med Karolinska Institutets centrala IT-avdelning, ITA).

Arbetsuppgifter

Som IT-chef leder du IT-arbetet i en organisation som ser möjligheterna med IT-utveckling inom forskningsverksamheten. I ansvaret för institutionens IT-leverans innefattas såväl en stabil daglig drift som styrning, leverantörsstyrning, förvaltning och uppföljning. Till din hjälp har du idag ca 16 motiverade medarbetare som t ex systemutvecklare, databasadministratörer, drifttekniker och supporttekniker. Personal- och budgetansvar ingår i rollen.

Du är en modern och inkluderande ledare med ett coachande ledarskap för dina medarbetare men även IT-avdelningens ansikte utåt mot den övriga organisationen och du kommer att ingå i den administrativa ledningsgruppen på institutionen. Rollen är verksamhetsnära samtidigt som du ansvarar för den långsiktiga IT-strategin med dess verksamhetsplanering framåt. Du har det övergripande budgetansvaret för institutionens IT-verksamhet.

Det pågår f n ett transformeringsarbete (”Samordnad IT”) inom Karolinska Institutet, där ansvaret för vissa standardtjänster kommer att centraliseras till Karolinska Institutets centrala IT-avdelning med början under innevarande år. Du kommer därför att leda och driva denna förflyttning internt, så att tyngdpunkten för MEB-IT i framtiden kommer att ligga på forskningsnära IT, samtidigt som du kommer att vara kravställare och kontaktperson för standardtjänsterna gentemot Karolinska Institutets centrala IT-avdelning.

Vem är du?

För att passa i rollen behöver du ha med dig en relevant högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande kompetens. Du ska ha bred IT-bakgrund och arbetat som chef inom IT-relaterad verksamhet samt ha en god verksamhetsförståelse. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på strategisk och taktisk nivå.

Direkt erfarenhet av upphandling av IT-infrastruktur och tjänster är meriterande, så även erfarenhet från forskningsnära verksamhet samt arbete inom förvaltningsmodellerna PM3 och ITIL. Du har dokumentarad erfarenhet av att kravställa och driva transformeringsarbete, gärna i form av insourcing eller outsourcing av IT-avdelningar.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt. Rollen kräver att du är självgående och har ett mycket starkt eget driv och en naturlig pondus och trygghet i ditt ledarskap. Du ska ha förmåga att kommunicera budskap och information på ett enkelt, tydligt och inspirerande sätt i såväl tal som skrift. Dessutom ska du tycka om att arbeta med människor och premiera samarbete på alla nivåer i organisationen. Du trivs i prestigelösa och krävande miljöer där fokus ligger på kärnverksamheten.

Då vår kärnverksamhet är internationell krävs mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Karolinska Institutet i korthet | Karolinska Institutet (ki.se)

Din karriär fortsätter här | Karolinska Institutet (ki.se)

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 10 mars 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och ett personligt brev. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-761/2024
Kontakt
  • Per Haeggblom, Administrativ chef, per.haeggblom@ki.se,073-9601765
  • För frågor kring KI: Sara Tiste, HR-partner, sara.tiste@ki.se
  • För frågor kring KI: Lina Werner, HR-chef, lina.werner@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb