Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en kunnig och erfaren person som vill arbeta strategiskt med forsknings-, utbildnings- och samverkansfrågor vid Sveriges största medicinska fakultet i nära samverkan med Försvarsmakten.

Fakultetskansliet och internationella relationer (FIR) vid Karolinska Institutets (KI:s) gemensamma verksamhetsstöd är ett strategiskt och administrativt stöd till KI:s ledning, fakultetsnämnd och övriga beredande och beslutande ledningsorgan. Avdelningen FIR består av fyra enheter: kansliet för forskning och forskarutbildning, kansliet för utbildning på grund och avancerad nivå, kansliet för hållbar utveckling och lika villkor, samt internationella kansliet. 

Din roll

KI planerar att etablera ett Centrum för försvarsrelaterad medicin. Målet med centrumet är bland annat att fungera som en plattform där kunskap inom försvarsrelaterade medicinska områden tillvaratas, koordineras och vidareutvecklas med syfte att förstärka KI:s och samhällets beredskap inför kommande kriser samt positionera KI för nationell och internationell samverkan och finansiering inom området.

Centrumet ska ta tillvara interna strukturer och kapaciteter och kommer arbeta med forskning och utbildning som spänner över flera discipliner såväl lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Centrumets uppdrag kommer inte vara avgränsat till en enskild institution, utan flera delar av KI kommer att vara involverade. Uppbyggnaden av området försvarsrelaterad medicin kommer att ske etappvis och inkludera samt vidareutveckla den kompetens som finns vid KI idag. För att initiera uppbyggnaden av centrumet kommer en arbetsgrupp att inrättas som ska följa upp och vidareutveckla satsningens utveckling.

Under uppbyggnadsfasen behöver bland annat expertkompetens i olika frågor inhämtas och koordineras, såväl internt vid KI som externt. Därför söker vi nu någon som kan samordna etableringen och leda processerna framåt tillsammans med arbetsgruppen samt vara centralt stöd till denna grupp.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt mycket god förmåga och intresse av att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Egen forskningserfarenhet, tidigare arbete inom högskolesektor och/eller Försvarsmakten, samt processledning är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på självständighet, analytisk förmåga och flexibilitet. Du ska vara strukturerad i ditt sätt att arbeta, ha lätt för att samarbeta, vara serviceinriktad och ha ansvarskänsla. Arbetet kräver också god förmåga att samarbeta och samverka med flera aktörer, såväl interna som externa.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-781/2024
Kontakt
  • Ulrika Widegren, enhetschef, 08-52486747,Ulrika.widegren@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Tillbaka till lediga jobb