Vill du vara med och bidra till en mer individanpassad cancervård?

Vi söker en forskningsassistent för ett kortare uppdrag till vår forskningsgrupp. Vi söker dig som har erfarenhet av långvarig smärta och psykosociala aspekter vid svår sjukdom, gärna cancer, som kan bistå med erfarenhet och kunskap på området. Vi erbjuder en trevlig forskningsmiljö med kontoret i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde i Solna.

Forskningsgruppen 

Vår forskningsgrupp består av forskare, biostatistiker, administratör, forskningssjuksköterska och doktorander. Arbetsmiljön är stimulerande och kreativ. Arbetsplatsen delas med en annan forskningsgrupp som vi har ett nära samarbete med. Vår forskningsgrupp studerar på olika sätt hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter som opereras för matstrups- eller magsäckscancer. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Projektet och din roll

Vi söker en engagerad forskningsassistent med erfarenhet av mätning av smärta hos patienter med svår sjukdom samt påverkan av svår sjukdom på psykosocialt mående. Som forskningsassistent kommer du att arbeta med teamet och bidra till forskning inom området matstrups- och magsäckscancer. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att stödja forskningsaktiviteter med fokus på smärta och psykosociala aspekter och assistera med diverse projektadministrativa uppgifter.

Sammanfattningsvis omfattar arbetet följande:

 • Delta i forskningsaktiviteter inom smärta och psykosociala aspekter vid matstrups- och magsäckscancer.
 • Assistera med diverse projektadministrativa uppgifter inklusive dokumentation, projektplanering och kommunikation.
 • Arbete och engagemang i forskningsgruppens projekt och aktiviteter.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning för uppdraget.
 • Erfarenhet av forskning, särskilt inom områden relaterade till smärta och psykosociala aspekter, är meriterande.
 • Erfarenhet av kommunikation med patienter och behandlingspersonal.
 • Förmåga att arbeta självständigt och i team.
 • Utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor.
 • Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (engelska används inom forskningsgruppen och svenska används i all kommunikation med patienter och i den data som inhämtas).

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-02-27.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-740/2024
Kontakt
 • Pernilla Lagergren, prof. och forskargruppsledare, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
 • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb