Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Ämnesbeskrivning

Forskningsprojektet omfattar studier i gränslandet mellan mikrobiologi och immunologi samt mellan basvetenskap och klinik.

Din roll

Din arbetsuppgift är att analysera prov tagna från individer med i första hand urinvägsinfektion. I samband med infektioner tas prov olika organ och kroppsvätskor. Dessutom görs musförsök på möss som har hereditär diabetes. Resultaten verifieras i in vitro studier med relevanta cell-linjer. De metoder som ofta används är bakterie- och cell-odling, RT-PCR, western blot, flödes-cytometri, ELISA och konfokal mikroskopi.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

 • Mot bakgrund av projektets karaktär är det viktigt och helt avgörande att kunna interagera med kliniskt verksamma läkare och annan personal samt även med andra forskargrupper.
 •  Att vara väl förtrogen med vanligen använda metoder för analys av de kliniska proven är avgörande.
 • Vanligen använda metoder som är nödvändiga att kunna är bakterie- och cell-odling, RT-PCR, western blot, flödes-cytometri, ELISA och konfokal mikroskopi. 

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

 • Lång erfarenhet av att arbeta med humana prov.

 • Erfarenhet av djurförsök, särskilt med den transuretrala infektionsmodellen.

 • Stor kunskap i urinblåse- och njur-patologi. 

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

 • Väldokumenterad erfarenhet av identifiering av bakteriespecies, bakteriella virulensfaktorer på gen och proteinnivå, tillväxtkurvor av olika bakterier och bestämning av bakteriell biofilm.
 • Gedigen erfarenhet av olika typer av cell-linjer samt primära celler, både humana samt från mus.     

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Tjänsten avser en kortare period. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-02-27

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-713/2024
Kontakt
 • Annelie Brauner, annelie.brauner@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb