Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

The Centre for Eating Disorders Innovation (CEDI) på MEB grundades av professor Cynthia Bulik i Vetenskapsrådets regi. Vid CEDI strävar vi efter att tillämpa nya metoder och tekniker för att klarlägga de bakomliggande orsakerna till ätstörningar. Vårt mål är att tillämpa resultaten från studier av genetiska, biologiska och miljömässiga risker för att förbättra och individanpassa förebyggande åtgärder och behandling av ätstörningar.

Vi söker en erfaren forskningsassistent för våra studier på undvikande/restriktiv ätstörning (ARFID).

Din roll

På CEDI kommer du att ingå i flera pågående forskningsprojekt om ätstörningar med fokus på ARFID. Eftersom ARFID är en relativt nyligen definierad diagnos är etiologin fortfarande ganska okänd. Även om diagnosen konceptualiserats som ett tillstånd, är orsakerna till att undvika mat hos personer med ARFID mycket heterogena och har starka kopplingar till andra psykiatriska och fysiska tillstånd.

Med hjälp av tvillingstudier samt fenotypiska och genetiska data från flera storskaliga datainsamlingar undersöker vår grupp på ett omfattande sätt de genetiska och miljömässiga orsakerna till ARFID och dess relation till andra psykiska och fysiska tillstånd, inklusive andra ätstörningar. Under handledning från vår grupp kommer ditt uppdrag att vara att tillämpa epidemiologiska designs såväl som tvillingmetodik och polygenic risk scores (PRS), genomföra statistiska analyser samt förebereda presentationer och vetenskapliga artiklar.

Du kommer också att ingå i ARFID Initiative Sweden (ARIES)–en storskalig datainsamling bland 6-14-åriga barn med och utan ARFID som kommer att påbörjas snart. Du kommer också att bidra till att bygga och underhålla vår centrala CEDI-databas (CEDIX), som inkluderar all data som samlats in och är tillgänglig på CEDI.

Vem är du?

Sökanden bör ha en masterexamen (eller motsvarande) inom ett relevant område som t.ex. psykologi, medicin, genetik eller nutrition. Den sökande bör ha tidigare erfarenhet av ätstörningsforskning. Tidigare publikationer och erfarenhet av att arbeta med epidemiologiska data är meriterande. Mycket goda färdigheter i tillämpade statistiska metoder och erfarenhet av att använda statistisk programvara såsom R och SAS är önskvärda. Du behöver vara flytande på engelska i tal och skrift. Svenka är inget krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Vi söker dig som är detaljorienterad, effektiv och kan arbeta självständigt. Vi är ett globalt multidisciplinärt team, därför är starka interpersonella färdigheter och kommunikationsförmåga viktiga.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-710/2024
Kontakt
  • Lisa Dinkler, lisa.dinkler@ki.se
  • Bengt Fundin, bengt.fundin@ki.se
  • Sara Tiste, HR-partner, sara.tiste@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb