Vill du vara med och göra skillnad inom cancervården genom att utveckla innovativ teknologi?

Vi söker en engagerad backend-utvecklare till vår framstående forskningsgrupp. Tillsammans med IT-konsulter har vi framgångsrikt skapat en första version av en individanpassad mobilapplikation för självmonitorering, egenvårdsråd och kontakt med sjukvården. Nu vänder vi oss till dig med driv och självständighet för att fortsätta utveckla appen tillsammans med vår Tech Lead och vårt frontend-team. Dessutom kommer du att ansvara för att forma ett webbgränssnitt för sjukvården som speglar appens funktionalitet samt vara med och stötta forskningsgruppen i andra relevanta projekt. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6-8 månader.

Välkommen att bli en del av vår inspirerande forskningsmiljö med kontor beläget i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde i Solna!

Vår forskningsgrupp

Vår forskningsgrupp består av experter inom forskning, biostatistik, administration, vård- och omsorg samt doktorander, vilket skapar en inspirerande och kreativ arbetsmiljö. Vi delar arbetsplats med en annan framstående forskningsgrupp, vilket möjliggör nära samarbete och kunskapsutbyte. Fokus för vår grupp är att djupgående studera hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter som genomgår kirurgi för matstrups- eller magsäckscancer. Vi driver våra aktiviteter på ett välorganiserat sätt och främjar kunskapsdelning genom seminarier, artikelklubbar och metodklubbar. För mer information om vårt engagerande arbete, besök vår hemsida: https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Projektet och din roll

Projektet närmar sig slutfasen av utvecklingen av en mobilapplikation som syftar till att erbjuda patienter behandlade för matstrups- eller magsäckscancer en mer personligt anpassad uppföljning och rehabilitering. Utvecklingen av mobilapplikationen beräknas vara klar under 2024. Du kommer att ta över ansvaret för den fortsatta backend-utvecklingen av appen från nuvarande IT-konsulter samt ansvara för att utveckla ett webbgränssnitt för sjukvårdspersonal som återspeglar appens funktionalitet. Du kommer att arbeta nära vårt frontend-team och vår Tech Lead som leder det tekniska arbetet. Utöver detta förväntas du även att utveckla bakgrundstjänster och/eller datapipelines, samarbeta och diskutera produkt, design och användarupplevelse (UX), samt bidra med dina färdigheter, erfarenheter och din kreativitet för att forma strategiska diskussioner, teambyggande aktiviteter och innovativt arbete. Då du blir en del av forskningsgruppen kommer du vid behov att även vara en del av andra projekt och hjälpa till med uppgifter där dina kompetenser behövs.

Sammanfattningsvis omfattar projektet följande ansvarsområden:

 • Vidareutveckling och underhåll av mobilapplikationen för patienter som återhämtar sig från behandling för matstrupscancer och magsäckscancer i verktyg som Java, Spring Boot, Hibernate, PostgreSQL. Appen ska fungera för iOS, Android och web. Ny utveckling av ett webbgränssnitt för sjukvårdspersonal som återspeglar appens funktionalitet (designskisser på detta finns) i verktyg som Figma och Xmind.
 • Säkerställa en sömlös integration mellan frontend och backend.
 • Hålla sig uppdaterad om branschtrender och nya teknologier, rekommendera förbättringar vid behov.

Stötta forskargruppen i andra uppgifter relaterade till din erfarenhet som dyker upp.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Kandidat- eller magisterexamen inom datavetenskap, mjukvaruutveckling eller relaterat område.
 • Mer än 3 års erfarenhet av att utveckla och underhålla mobilapplikationer (Java, Spring Boot, Hibernate, PostgreSQL).
 • Erfarenhet av apputveckling för både iOS och Android samt web.
 • Erfarenhhet inom Devops: nginx, Docker, Jenkins, är en fördel.
 • Erfarenhet av databassystem och webbapplikationsarkitektur.
 • Förståelse för säkerhet och dataskydd.
 • Stark problemlösningsförmåga och analytiska färdigheter.
 • Utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter.
 • Förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet av apputveckling inom hälso- och/eller sjukvård

Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (engelska används inom forskningsgruppen och svenska används i kommunikation med patienter och i den data som inhämtas och applikationen som utvecklas).

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-02-26.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-732/2024
Kontakt
 • Pernilla Lagergren, prof. och forskargruppsledare, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
 • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-02-26

Tillbaka till lediga jobb