Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för arbetsterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för arbetsterapi har idag ca 35 anställda som är lärare, forskare, doktorander och administratörer samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid avdelningen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Vi har återkommande avdelningsaktiviteter för att understödja kunskapsutveckling och psykosocial trivsel. Vi bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå. Avdelningen finns i Flemingsberg alldeles intill Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi bedriver världsledande forskning inom arbetsterapi och söker en postdoktor som vill utvecklas akademiskt i en interprofessionell forskargrupp och en erfaren lärarkår. Under postdoktortiden får du möjlighet att forska inom projekt som handlar om att förebygga risk för ohälsa med två olika inriktningar; förebygga hjärt- och kärlsjukdom samt förebygga skörhet hos äldre. Inom tjänsten får du även möjligheten att utveckla dina pedagogisk kompetenser genom att undervisa (20%) på grund- och avancerad nivå och vara en del i en erfaren och internationell lärargrupp.

Din roll

Ditt arbete kommer att utgöras av arbetsuppgifter på postdoktoral nivå såsom projektkoordinering, datainsamling, analys, skrivande av vetenskapliga artiklar samt kommunikation av forskningsresultat i olika sammanhang. Du förväntas även delta aktivt i forskargruppens övriga verksamhet. Inom rollen ingår 20% undervisning på grund- och avancerad nivå för arbetsterapistudenter.

Du kommer att vara involverad i forskning som handlar om att förebygga hjärt- och kärlsjukdom, ett projekt som syftar till att involvera personer med risk och främja jämlik hälsa. Du kommer även att vara involverad i forskning som handlar om att förebygga skörhet bland äldre som bor hemma utan hemtjänst. Inom båda projekten är levnadsvanor och delaktighet och engagemang i vardagsaktiviteter kärnan till förändring och hållbarhet. 

Metoderna som används utgår från samskapande- och deltagandeforskning och vidare med interventionsforskning. Du kommer att arbeta med forskargrupper som har stark interprofessionell förankring. För handledning ansvarar docent Ann-Helen Patomella.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som är strukturerad, självständig, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver ha goda kunskaper i olika metodologiska designer och i aktivitetsvetenskap. Klinisk erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård samt kunskaper i kvalitativ metod är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenheter inom undervisning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Information om Make my Day

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-877/2024
Kontakt
  • Ann-Helen Patomella, Avdelningschef, ann-helen.patomella@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb