Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet, med utbildning och forskning på mycket hög nivå. Det är en organisation i stark utveckling och en arbetsplats med stort engagemang; här finns motiverade kollegor och medarbetare som brinner för uppdraget att verka för ny kunskap om livet och en bättre hälsa för alla.

Din roll

KI:s HR-avdelning ingår i den centrala universitetsförvaltningen som stödjer KI:s institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

HR-avdelningen består av drygt 40 medarbetare fördelade på 4 enheter. Avdelningen utgör ett strategiskt och operativt stöd till universitetsledningen och kärnverksamheten och stödjer, rådger, utbildar och normerar i områden som arbetsgivarpolitik, arbetsmiljö och hälsa, kompetensförsörjning och lönehantering. Avdelningen ansvarar också för lokala kollektivavtal, pensions- och försäkringsfrågor för anställda samt verksamhetsövergripande kompetensutveckling för chefer och ledare.

I löneenhetens ansvarsområde ingår att hantera utbetalningar av löner, stipendier, arvoden m.m. till ca 6 500 personer/månad. Arbetsområden är bland annat att registrera och kontrollera löneunderlag i personalsystemet Primula, att informera om och utbilda i lag och avtal inom löneområdet samt inom löne- och skatteadministration. Vidare ingår i enhetens uppdrag att ansvara för systemadministration av Primula, göra ekonomiska avstämningar, upprätta riktlinjer och policys samt administrera pensioner och försäkringar. Enheten ansvarar också för att stötta organisationen med support i lönerelaterade frågor.

Arbetet sker i samarbete med övriga enheter på HR-avdelningen, med ekonomiavdelningen samt med kollegor som arbetar verksamhetsnära på KI:s institutioner.

I rollen som enhetschef ingår ansvar för enhetens verksamhet, personal och ekonomi. Enheten består av 11 medarbetare. Du ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp och förväntas där att bidra med expertis inom ditt område och även att bidra i det avdelningsövergripande arbetet tillsammans med de andra enhetscheferna och avdelningschef.

Vem är du?

Vi söker en kommunikativ, tydlig och trygg ledare. Du är samarbetsorienterad och inlyssnande, bra på att bygga och förvalta relationer och skapa samarbetsytor både internt inom universitetet och med externa aktörer. Du har förmågan att skapa ett positivt arbetsklimat, har en coachande och tillitsbaserad ledarstil och drivs av att se medarbetare växa och utvecklas. Du är modig och beslutsför i ditt ledarskap, prestigelös och har förmågan att behålla lugnet i stressande situationer. Du har förmågan att stötta dina medarbetare i tolkning av och beslutsfattande enligt gällande regelverk.

Du drivs av att ge ett korrekt och effektivt stöd till kärnverksamheten, är serviceinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. Du ser till att driva utveckling för att effektivisera och underlätta. Du är van att arbeta både operativt och strategiskt inom ditt verksamhetsområde och kan prioritera, delegera och arbeta mot tydliga mål.   

 Vi söker dig med

  • Akademisk utbildning inom HR, ekonomi eller annat område som arbetsgivaren finner relevant
  • Några års erfarenhet som chef eller ledare där du har ingått i en ledningsgrupp
  • Erfarenhet av att arbeta på myndighet eller i annan större organisation, meriterande om du har god kännedom om de statliga avtalen
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Policy för ledarskap och medarbetarskap

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-661/2024
Kontakt
  • Johanna Bäckström, HR-direktör, johanna.backstrom@ki.se,070-2691742
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb