Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskning rör autoimmuna endokrina sjukdomar med en tyngdpunkt på Addisons sjukdom och autoimmunt polyendokrint syndrom typ 1 och typ 2. Vi använder genetiska, immunologiska och proteinkemiska metoder för att bättre förstå hur dessa sjukdomar uppkommer och för att få fram bättre diagnostiska verktyg för att tidigt hitta patienter med dem.

Din roll

Du kommer att ha ett huvudansvar för våra genetiska analyser av autoimmuna endokrina sjukdomar, men även utföra journalstudier för att kunna göra genotyp-fenotyp korrelationer. Arbetet innefattar även immunologiska och proteinkemiska tekniker. Vi har omfattande samarbeten med såväl svenska som utländska forskargrupper och kliniker och det är därför viktigt att Du har lätt för att kommunicera och uttrycka Dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Andra språkkunskaper på hög nivå utöver dessa två språk är meriterande.

Vem är du?

Vi söker en forskare med doktorsexamen inom ett relevant medicinskt område. Arbetet ligger i gränsområdet mellan klinik och grundforskning och därför är mycket goda kunskaper i svenska viktigt. Erfarenhet av genetiska metoder såsom GWAS, tolkning av helgenomsekvensning och  utvecklande av s.k. polygenic risk scores tillmäts stor betydelse, liksom kunskap om in vitro transskription/translation, Luminex och proximitetsextentionsassays. Goda kunskaper i R, Python, C++ och andra programmeringsspråk förutsättes.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom avdelningen experimentell endokrinologi på Centrum för molekylär medicin. Gruppen använder en lång rad olika strategier för att bättre förstå autoimmuna endokrina sjukdomar allt från kliniska studier och epidemiologi till genetisk, immunologisk och proteinkemisk karakterisering av prover från patienter.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] ---

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-648/2024
Kontakt
  • Olle Kämpe, olle.kampe@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, +46852483367
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb