Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vårt team vid WHO:s samarbetscenter vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa, avdelningen för neonatologi, obstetrik, gynekologi och reproduktiv hälsa studerar vilken roll selektiva progesteronreceptormodulatorer (SPRM) spelar för kvinnors hälsa och för förebyggande cancerbehandling. Vi erbjuder nu en tjänst som laboratorieansvarig bioanalytiker (BMA) för att studera grundläggande biologiska effekter. Vill du gå med i vårt tvärvetenskapliga team och arbeta med oss för vår gemensamma vision som är att göra kvinnlig cancer till en utrotad sjukdom?

Din roll

Som en del av det experimentella studieteamet kommer du att stödja laboratoriestudierna med allt från insamlingen av prover, utförandet av laboratorieexperimenten, och dataanalyser. Experimenten kommer att baseras på cellkulturer, RNA och proteintekniker. Utöver detta kommer du vara ansvarig för att jobba med systematisk förbättring i struktur och miljö vid laboratoriet samt ansvara för vår utrustning. Du kommer att delta i laboratorieplaneringsmöten, utveckling av protokoll och i diskussioner med hela forskargruppen. Du kommer vara huvudkontakten för service, inköp och kemikaliehantering vid laboratoriet.

Krav:

 • Kandidatexamen som biomedicinsk analytiker eller en magisterexamen i någon disciplin inom biovetenskap.
 • Goda kunskaper i cell- och molekylärbiologiska tekniker (cellkultur och
  dess preparat, immunhisto/cytokemi, RNA-extraktion och realtids-PCR).
 • Erfarenhet av bearbetning av färsk och fryst bröst-, endometrie- och äggstocksvävnad för primär cellisolering, 3D-organoidcellkulturer och ha en gedigen förståelse för vävnadsbearbetning och odlingstekniker.
 • Dokumenterad erfarenhet av att utföra och utvärdera kvalificeringar av laboratoriemaskiner och testa dessa, använda riskbedömningssystem (Klara eller liknande), beställnings- och fakturahanteringsystem (Agresso eller liknande)
 • Kunnig och med erfarenhet av regler och riktlinjer för God Tillverkningssed (GMP) och Good Clinical Practice (GCP) för kliniska prövningar.
 • Erfarenhet av att använda biobankssystem och skicklig på lagerhantering av både färskt och fryst material.
 • Utmärkta kunskaper inom Microsoft 365 paketet (ink. Sharepoint, teams, office paketet).
 • God kommunikationsförmåga på engelska och svenska.
 • God samarbetsförmåga och förmåga att interagera mellan olika grupper.
 • Serviceinriktad.

Meriterande:

Erfarenhet av arbete i en internationell, mångkulturell, multidisciplinär forskningsmiljö.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Läs mer om institutionen för kvinnors och barns hälsa här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-637/2024
Kontakt
 • Kristina Gemzell Danielsson, Prefekt, kristina.gemzell@ki.se
 • Twana Alkasalias, biträdande lektor, twana.alkasalias@ki.se
 • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb