Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en mycket skicklig och motiverad postdoktor inom proteinproduktion/strukturbiologi till ett internationellt projekt inom translationell medicinsk forskning. Projektet syftar till att utveckla, testa och tillgängliggöra kemiska substanser, antikroppar och andra forskningsverktyg som kan bana väg för nya läkemedel och behandlingar av sjukdomar inom bland annat inflammation och cancer. Detta är en spännande möjlighet att arbeta med att producera och karakterisera nya humana proteiner såväl som rekombinanta antikroppar mot humana antigen som en del av EUbOPEN-projektet, med hjälp av en kombination av molekylärbiologi, biokemi och strukturbiologi. Vi erbjuder en multinationell forskningsmiljö där vi samarbetar med partners inom akademin och läkemedelsindustrin över hela världen.

Din roll

En mycket motiverad, skicklig och erfaren postdoktor inom proteinproduktion/strukturbiologi sökes till SGC-Karolinska laboratoriet för att arbeta i vårt IMI-finansierade EUbOPEN-projekt. Du kommer att ingå i en forskningsmiljö med många samarbetspartners, driva karakteriseringen av humana sjukdomslänkade gener på proteinnivå: utveckla eller implementera uttrycks- och reningsstrategier, karakterisera proteinerna biofysiskt och biokemiskt, utveckla aktivitetsanalyser och stödja utvecklingen av antikroppar och/ eller småmolekylära reagenser. För utvalda proteiner kommer du att bedriva strukturstudier. Ditt arbete kommer att involvera en mängd olika proteinfamiljer, med fokus på inflammation och autoimmunitet.

I tjänsten ingår även rapportering och datasammanställning (i publikationer och offentliga dataarkiv). Således kommer ditt arbete att bidra till det bredare målet för EUbOPEN; att utveckla farmakologiska verktyg för en tredjedel av det humana genomet och göra dessa öppet tillgängliga för forskarsamhället utan begränsningar, som en del av Target 2035-initiativet.

Projektet

Detta storskaliga projekt är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, University of Oxford (Storbritannien), Goethe University Frankfurt och andra partners i EU, Storbritannien och globalt, finansierat av Europeiska Unionen och medverkande läkemedelsföretag. EUbOPEN genomförs som ett integrerat projekt med Structural Genomics Consortium (SGC). EUbOPEN-projektet på Karolinska Institutet omfattar i dagsläget ca 20 forskare. I EUbOPEN-projektet pågår forskning inom strukturell och kemisk biologi, antikroppsproduktion och karakterisering samt funktionsstudier av humana proteiner i sjukdomsrelevanta system. EUbOPEN finansieras till slutet av april 2025 men rätt kandidat kommer att ha goda chanser till förlängning

Vem är du?

Du har en doktorsexamen i medicin/biomedicin, molekylärbiologi, proteinbiokemi, strukturbiologi, cellbiologi eller andra relevanta områden och en passion för praktiskt laboratoriearbete. Du är en flexibel problemlösare som gillar att arbeta såväl självständigt som i ett team med produktion, analys och rapportering av data till projektgruppen. Erfarenhet av att designa och driva biokemiska analyser och karakterisering av proteiner är meriterande. Vidare behöver du kunna kommunicera väl på engelska, vara välstrukturerad och ta ansvar för att ta fram väldokumenterad högkvalitativ vetenskaplig data.

Du bör ha dokumenterad erfarenhet av proteinproduktion och rening. Erfarenhet av strukturbiologi är mycket meriterande och erfarenhet av design och val av optimala uttryckssystem är meriterande.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Tjänsten är på SGC Karolinska, som leds av Michael Sundström (Scientific Director) under direkt handledning av Dr. Opher Gileadi, Team Leader, Avd. för Reumatologi, Inst. för medicin, Karolinska Institutet, Solna.

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-598/2024
Kontakt
  • Opher Gileadi, , +46793598854
Facklig företrädare
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, +46852483367
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb