Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar och är verksam inom många områden inom laboratoriemedicin. Institutionen är engagerad i avancerad grundläggande vetenskaplig, klinisk och epidemiologisk forskning. Det är en av de största utbildningsinstitutionerna vid Karolinska Institutet.

Ämnesbeskrivning

EL Andaloussi-labbets fokus är på att utveckla teknologier för att utnyttja de medicinska tillämpningarna av extracellulära vesiklar (EVs). Detta inkluderar att konstruera EVs för leverans av terapeutika samt analys av EVs i blodplasma för att detektera sjukdom. EVs utgör en unik möjlighet för molekylär diagnostik eftersom de frigörs av alla celler och bär innehållet samt uttrycker ytsproteiner från sin ursprungscell. Vårt forskningsprogram innebär att utveckla nya och innovativa teknologier för att separera och analysera plasma-burna EVs. För att uppnå detta optimerar vi metoder för att berika EVs från små blodvolymer och för att rena definierade populationer som härstammar från specifika celltyper. För att analysera den diagnostiska informationen i EVs fokuserar vi på flerparametermetoder som nukleinsyrasekvensering och proteomik. Således erbjuder vår forskningsplattform en unik möjlighet att upptäcka kliniskt relevanta metoder för EV-baserad molekylär diagnostik.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att koordinera utvecklingen och klinisk implementering av metoder för extracellulär vesikelrening samt analys av deras innehåll. Dina uppgifter kommer att vara att bistå i förberedelsen av etiska tillstånd, adressera regulatoriska hinder och hjälpa till med optimering och karakterisering av de metoder som utvecklats för EV-berikning. Det mesta av arbetet kommer att utföras med kliniska prover som erhållits via olika samarbeten med Karolinska Universitetssjukhuset. Projekten kommer att vara höginnovativa och kräva aktuell kunskap inom området samt en utmärkt förmåga att integrera och tillämpa avancerade teknologier för att utveckla nyskapande tekniska metoder. I din roll som forskare kommer du att arbeta praktiskt i laboratoriet, tolka och författa juridisk dokumentation, delta i konceptionen och utformningen av nya projekt samt ta på dig handledningsansvar.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av utveckling och optimering av tester
  • Erfarenhet av IP-generering och skydd
  • Stora mellanmänskliga färdigheter, omfattande ledarskapserfarenhet och en positiv attityd
  • Kunskap om reglering av medicintekniska produkter och samarbete mellan akademi och industri

Det är meriterande om den sökande uppvisat:

  • Erfarenhet av att koordinera arbete inom flercentrala projekt
  • Färdigheter inom Linux-miljön
  • Omfattande erfarenhet av proteinbiokemi och cellbiologi

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 mars.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-629/2024
Kontakt
  • Samir El Andaloussi, Avdelningschef/Professor, samir.el-andaloussi@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb