Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Avdelningen för Klinisk mikrobiologi bedriver verksamhet som genomsyras av multidisciplinär forskning inom infektionssjudomar och cancer som bidrar med translationell kunskap till utvecklingen av ny diagnostik och behandlingsmetoder. Avdelningen är även kopplad till Karolinska ATMP Centrum.

Just nu söker avdelningen för Klinisk Mikrobiologi en forskningsassistent för en tillsvidareanställning.

Din roll

Vill du arbeta med att utveckla morgondagens nya behandlingar inom cell och genterapi? Avdelningen för Klinisk mikrobiologi söker forskningsassistent med erfarenhet av att arbeta RNA- och DNA-baserade vaccin och terapier. En stor del av verksamheten är djurexperimentellt varvid erfarenhet med djurarbete är ett krav.

Vem är du?

Cell och genterapi faller till stor del inom ATMP regelverk och innebär helt nya möjligheter att behandla och förhindra olika sjukdomstillstånd. I din roll som forskningsassistent kommer du arbeta dels i vår pre-GMP miljö med att ta fram nya cell och genterapier, med fokus på RNA och DNA terapier inom ramen för Karolinska ATMP Centrum. De nya terapierna kommer i många fall att testas i olika djurmodeller för att utvärdera hur de fungerar.

För att passa i tjänsten som forskningsassistent hos oss skall du:

  • Ha universitetsutbildning inom molekylärbiologi eller mikrobiologi eller motsvarande
  • Ha erfarenhet av djurexperimentellt arbete
  • Behärska engelska i tal och skrift FELASA-utbildning

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet med arbete med RNA, DNA och protein Erfarenhet av immunologiska analyser

Som person ser vi att du har god social kompetens vilket krävs för att arbeta självständigt och som en del av ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Läs om Klinisk mikrobiologi

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 7 mars.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-555/2024
Kontakt
  • Matti Sällberg, professor, gruppledare, matti.sallberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-02-22
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Tillbaka till lediga jobb