Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Målet vid enheten för systemtoxikologi är att utföra forskning av högsta kvalitet för att förstå hur olika miljöexponeringar påverkar människors hälsa, med fokus på kemikaliers och mikrobiomets inverkan på epitelbarriärfunktion, immunitet och utveckling. Vi arbetar med experimentella och bioinformatiska modeller och metoder, inklusive cellmodeller, vävnader, zebrafiskar och olika omics-analyser. Vi rekryterar nu en forskningsassistent som kommer att arbeta med Docent Emma Wincent i ett EU-HORIZON-projekt relaterat till hälsoeffekter av luftkvalitet inomhus och utomhus.

Din roll

Fokus i projektet är att identifiera om och hur olika inomhus- och utomhusmiljöer påverkar cell viabilitet och immunsignalering, med hjälp ett batteri av in vitro-baserade cellkulturer som experimentella modeller. Anställningen är en 12 månaders visstidsanställning och förväntad start är i juni 2024.

Vem är du?

Vi söker en ambitiös och motiverad person. En magisterexamen i toxikologi, cellbiologi eller liknande är ett krav för denna tjänst, samt praktisk erfarenhet av att arbeta med olika typer av celler in vitro som experimentella modeller, samt att utföra toxicitetsbedömning med dessa. Detta inkluderar olika metoder för att mäta cell viabilitet och cytotoxicitet, cellmetabolism, ELISA och analys av genuttryck. Praktisk erfarenhet av att arbeta med epitel organoider eller andra avancerade 3D-cell modeller anses meriterande.

Kandidaten ska kunna arbeta tillsammans med en multidisciplinär grupp av forskare av olika nationaliteter. Att vara flytande i engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Behörig att anställas som forskningsassistent är en kandidat som har avlagt magisterexamen senast vid anställningens början. Sökande som inte har avlagt magisterexamen vid ansökningstidens utgång kan också söka, förutsatt att alla krav för avlagd examen är uppfyllda före avsett anställningsdatum. Detta ska i så fall styrkas av den sökandes programdirektör, studieledare eller motsvarade.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Enheten för systemtoxikologi: https://ki.se/en/imm/unit-of-systems-toxicology

Institutet för Miljömedicin: https://ki.se/en/imm/institute-of-environmental-medicine

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. En anställningsansökan ska innehålla följande dokument på engelska eller svenska:

  • Ett fullständigt CV, inklusive datum för försvaret av masteruppsatsen och titeln på avhandlingen, tidigare akademiska befattningar och forskningserfarenhet
  • En sammanfattning av aktuella studier eller arbete (högst en sida)
  • Ett personligt brev

I ansökningsformuläret kommer du även få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-506/2024
Kontakt
  • Emma Vincent, docent, emma.wincent@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S,, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag 2024-02-28

Tillbaka till lediga jobb