Vill du vara med och bidra till en mer individanpassad cancervård?

Vi söker en projektsamordnare till vår forskningsgrupp. I projektet har vi hittills utvecklat en första version av en individanpassad mobilapplikation för cancerpatienters självmonitorering, egenvårdsråd och kontakt med sjukvården. Vi söker dig som på ett självständigt sätt kan vara med och fortsätta driva apputvecklingen och projektet mot sitt mål. Projektsamordnaren medverkar även i forskningsgruppens gemensamma aktiviteter. Vi erbjuder en trevlig forskningsmiljö med kontoret i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde i Solna. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på cirka 1 år.

Forskningsgruppen

Vår forskningsgrupp består av forskare, biostatistiker, administratör, forskningssjuksköterska och doktorander. Arbetsmiljön är stimulerande och kreativ. Arbetsplatsen delas med en annan forskningsgrupp som vi har ett nära samarbete med. Vår forskningsgrupp studerar på olika sätt hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter som opereras för matstrups- eller magsäckscancer. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap 

Projektet och din roll

Vi är i slutfasen av att ha utvecklat en mobilapplikation med syfte att ge patienter som behandlas för matstrups- eller magsäckscancer en mer individanpassad uppföljning och rehabilitering. Utvecklingen av mobilapplikationen beräknas vara klar under 2024. Du kommer att ta över ansvaret för vissa delar av projektet under vår nuvarande projektledares föräldraledig på deltid och även ansvara för nya områden inom projektet. Som projektsamordnare kommer du att driva förarbetet, innehållet och upplägget av mobilapplikationens kliniska webplattform och arbeta nära utvecklare för denna.

Du kommer, tillsammans med nuvarande projektledare, att vara navet i projektet och rapportera till forskningsgruppens ledare, professor Pernilla Lagergren. Utvecklingen av applikationen sker i dagsläget av ett externt utvecklingsbolag. Som projektsamordnare koordinerar du arbetet med applikationen, strukturerar och arrangerar arbetsflödet, samt ansvarar för budgeten. Projektsamordnaren sköter även kommunikationen med utvecklingsbolaget och ser till att kravspecifikationen uppfylls. Vidare ingår att med stöd från lämplig expertis se till att applikationen uppfyller juridiska och regulatoriska krav för användning inom svensk sjukvård samt uppfyller krav på dokumentation. Mobilapplikationen klassas som en medicinteknisk produkt, CE IIa enligt MDR. Flertalet mindre teststudier planeras under utvecklingen innan en större randomiserad prövning kommer att ske. Planering av teststudierna och den randomiserade prövningen samt ansökan till Läkemedelsverket ingår i arbetet, men utförs i samverkan med andra.

För att skapa en så värdefull applikation för patienterna som möjligt är det viktigt att patienter deltar i utvecklingsprocessen. Vi har en forskningspartnergrupp som vi har regelbunden kontakt med för att få synpunkter och projektsamordnaren förväntas delta i det arbetet. Likaså ska appen vara värdefull även för sjukvården och vi samarbetar även med ett flertal kliniskt verksamma personer. Projektsamordnaren kommer att driva det arbetet.

Utöver applikationsprojektet, som är den huvudsakliga arbetsuppgiften, ingår arbete och engagemang i forskningsgruppens andra projekt och aktiviteter.

Sammanfattningsvis omfattar arbetet främst följande delar:

 • Samordna och driva vidareutvecklingen av mobilapplikationen tillsammans med projektledaren;
 • Fortsätta bygga på befintligt flödesschema för struktur och utveckling med tidsramar för mobilapplikationen och de kliniska studierna;
 • Arbeta med dokumentation av projektet och utvecklingen enligt krav;
 • Organisera utvecklingen av den kliniska webplattformen;
 • Vara delaktig i samarbetet med forskningspartnergruppen;
 • Vara delaktig i forskningsgruppens andra projekt och aktiviteter;
 • Vara redo att ta sig an nya utmaningar med en lösningsorienterad inställning.

Arbetet innebär kontakter med personer inom relevanta områden för projektet, samverkan med patienter och forskare, databashantering samt dokumentation. Du förväntas samarbeta med alla i forskningsgruppen och bidra till dess utveckling. 

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet från liknade roll, exempelvis projektsamordnare, projektkoordinator, produktägare, utvecklare, utredare eller analytiker inom IT och applikationsutveckling;
 • Arbetat med kommunikation, t.ex. hemsidor, sociala medier, konferenser
 • Erfarenhet från samarbete med produktutvecklingsteam eller utvecklingsteam
 • Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete;
 • Vana att arbeta agilt;
 • Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (engelska används inom forskningsgruppen och svenska används i kommunikation med patienter och i den data som inhämtas och applikationen som utvecklas).

Rollen kräver en självständig, ansvarskännande och driftig person med positiv anda. Du blir ett ansikte utåt i projektet och sköter kontakter med olika aktörer, varför god kommunikativ förmåga krävs.

Meriterande är erfarenhet av sjukvård, arbete med medicinteknisk produktutveckling, ansökningar till Läkemedelsverket eller tidigare arbete i forskningsmiljö med ledning av randomiserade prövningar, tidigare arbete med regulatoriska frågor inom medicinteknik och relevant utbildning från universitet eller högskola.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-02-25.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-561/2024
Kontakt
 • Pernilla Lagergren, prof. och forskargruppsledare, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
 • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb