Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta inom ett större ERC anslag tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan neurovetenskap, psykologi och kemi för att gemensamt försöka förstå hur människans luktsinne fungerar. För att nå detta mål bedriver vi olika forskningsprojekt som försöker länka luktperception till hjärnans processande genom användandet av en rad olika metoder, bland annat elektrofysiologiska (EEG), funktionell och strukturell hjärnavbildning, samt beteende och psykofysiska mätningar. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Vi söker en postdoktor för att leda ett arbetspaket (WP) i vårt nyligen tilldelade ERC Synergy-anslag (D2Smell) med det övergripande målet att digitalisera lukt. Målet med det enskilda WP är att via EEG system mäta signaler från alla noder i luktsystemet från människor under rörelse för att förstå vilka kemikalier det mänskliga luktsystemet bearbetar samt försöka knäcka luktsystemets neurala kod. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att, med hjälp av forskningsassistenter, sätta upp och validera ett nytt ambulatoriskt EEG-system och därefter analysera och publicera de data som samlas in. Dessutom kommer du att hjälpa till att sätta upp liknande system vid andra noder inom ERC-projektet. Utöver att arbeta med ERC-projektet kommer det även finnas utrymme för dig att formulera dina egna forskningsprojekt inom ramen för vårt forskningsprogram. Som postdoktor erbjuds du möjligheten att arbeta i en framgångsrik och välfinansierad forskargrupp med ett flertal seniora och juniora forskare vilket skapar en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Forskargruppen har samarbeten med ett flertal framstående forskargrupper över hela världen, vilket ger möjlighet till internationella utbyten.

Vem är du?

Vi söker en talangfull, innovativ, och entusiastisk forskare med en PhD inom relevant forskningsfält. Den framgångsrika kandidateten ska ha tidigare väldokumenterad forskningserfarenhet av arbete med avancerade EEG/MEG analyser, annan avancerad experimentell elektrofysiologi eller närliggande forskningserfarenheter. Det är särskilt meriterande (men inte ett krav) om du har goda och akademiskt dokumenterade kunskaper om insamlande, samt analys, av elektrofysiologiska data från djur eller människor i rörelse. Det är också önskvärt att du har ett intresse av att sätta upp och testa elektroniska system.

Den framgångsrika kandidaten ska kunna påvisa artiklar som har publicerats i internationella journaler. Det är ett krav att man kan uttrycka sig mycket väl på engelska i tal och skrift då engelska är det huvudsakliga kommunikationsspråket i forskargruppen. Kunskaper i svenska är meriterande men inget krav. Potentiella kandidater kommer att intervjuas och personliga färdigheter och egenskaper kommer att beaktas vid tillsättningen av tjänsten.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om ERC Synergi anslaget
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • Ett följebrev (maximalt två sidor) där du beskriver dina tidigare forskningserfarenheter med fokus på kunskap inom metod och analys och varför du passar för anställningen. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-461/2024
Kontakt
  • Johan Lundström, Forskargruppsledare, johan.lundstrom@ki.se
  • Lisa Rister Walker, HR-partner, lisa.rister@ki.se:08-52483287
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-02-21

Tillbaka till lediga jobb