Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Ämnesbeskrivning

Det huvudsakliga vetenskapliga intresset i Eroglu labbet är att förstå mekanismen för hjärtregenerering på molekylär och cellulär nivå, med det slutgiltiga målet att använda principer för regeneration, logik, ”pathways”, teknologi och modellsystem för att förbättra den regenerativa kapaciteten i människohjärtat. Vi använder flera olika angreppssätt för att studera hjärtregeneration inklusive frysskademodell i salamander och in vitro stamcells differentieringssystem.

Din roll

Vi söker en mycket motiverad och ambitiös forskningsspecialist med gedigen bakgrund inom området hjärtregeneration. Forskningsprojektets fokus är att karakterisera rollen av täta fogar (tight junctions) vid aktivering och differentiering av epikardiala stamceller samt för att etablera ”live immaging” metoder och transgena linjer för att utföra tryckstudier.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Därutöver krävs:

  • En gedigen bakgrund i molekylär och cellbiologi.
  • Kunskap om hjärtvävnadsregeneration och hjärtsjukdom erhållen genom arbete med regenererande djurslag som salamander och zebrafisk.
  • Erfarenhet av konfokal och in vivo mikroskopi, företrädesvis med praktisk erfarenhet av ”live imaging” av hjärtvävnad och mikroskopbaserad bedömning av hjärtfunktion och regenerering av hjärtvävnad.
  • Erfarenhet av att arbeta med cellodling inklusive stamcellsdifferentiering, cell co-kulturer och 3D-cellodlingssystem med användning av biopolymerer, samt generering av hjärtorganoider.
  • Praktisk laboratorieerfarenhet inom följande områden: genredigering, molekylär kloning, DNA/RNA-rening, genotypning, qPCR, rekombinant proteinuttryck och isolering, histologi och immunhistologi.
  • Utmärkta kunskaper i engelska i både tal och skrift

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat:

  • Bevisad förmåga att generera och validera transgena och muterade linjer.
  • Erfarenhet av att utföra hjärtkirurgiska ingrepp på salamander
  • Utbildning och handledning och av trainees och studenter.
  • Förmåga att skriva konkurrenskraftiga forskningsanslagsansökningar och att erhålla oberoende forskningsfinansiering.

Som person ser vi gärna att du är energisk och passionerad  för att passa in och bidrar aktivt till vårt team. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-242/2024
Kontakt
  • Katarina Drakenberg, katarina.drakenberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami,OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO , bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO , elizabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-01-16
Sista ansökningsdag 2024-01-30

Tillbaka till lediga jobb