Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju sektioner där både forskning och undervisning bedrivs. Institutionen är involverad i avancerad forskning både inom grundläggande och tillämpad forskning. Alla sektioner verkar i nära kontakt med kliniker vid Karolinska Universitetssjukhuset. Sektionen för klinisk mikrobiologi arbetar med tvärvetenskaplig forskning inom infektionssjukdomar som bidrar med överskridande kunskap till utvecklingen av nya diagnostiska och behandlingsmetoder. Just nu letar vi efter en forskningsspecialist till vår grupp.

Ämnesbeskrivning

Forskningsgruppen fokuserar på grundforskning, men även på utvecklingen av vacciner, antiviraler och nya immunoterapier mot högpatogena virussjukdomar och erbjuder nya möjligheter att behandla och förebygga dessa sjukdomar. Forskningsgruppen har flera nationella och internationella samarbeten med både akademiska institutioner och den farmaceutiska industrin.

Din roll

Du kommer att arbeta vid säkerhetslaboratorium. Dina arbetsuppgifter fokuserar på att ta fram och förbättra vårt ”Reverse Gentic” system samt producera Virus liknande partiklar (VLP) för krim kongo blödarfeber virus. Dessa verktyg sedan skall användas för att ta fram nya antiviraler samt förstå hur viruset förökar sig i värd celler.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

För att vara behörig för anställning som Forskningsspecialist måste sökanden, förutom att inneha en doktorsexamen (PhD) inom virologi samt ha flera års post-doc erfarenhet inom viral zoonoser. Dessutom är det ett krav att ha erfarenhet att arbeta med CCHF VLP och reverse genetic. Sökande bör också kunna visa dokument på att hen kan arbeta vid säkerhetslaboratoriun 3 och 4.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av arbete i flera olika europeiska laboratorier (Frankrike, Sverige och Tyskland).

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av arbete i säkerhetslaboratorium i Sverige.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3477/2023
Kontakt
  • Ali Mirazimi, Adjungerad professor, ali.mirazimi@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb