Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Avdelningen för ögon och syn är lokaliserad vid S:t Eriks Ögonsjukhus, här bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå samt forskning i syfte att utveckla framtidens ögonsjukvård. Vi jobbar i multidisciplinära team och undervisar studenter med olika utbildningsbakgrund i en interprofessionell lärandemiljö. Avdelningen ansvarar för uppdragsutbildningen, Oftalmologi för sjuksköterskor (60hp), magisterprogrammet i klinisk optometri (60hp) samt merparten av kurserna inom optikerprogrammet och moment inom läkarprogrammet på KI.

Alla medarbetare uppmuntras till att bedriva forskning kopplad till vår egen klinik och utveckla befintliga och nya kurser/utbildningar. Vår verksamhet är ständigt under utveckling för att bidra till en framtida hållbar ögonvård.

Din roll

I rollen som adjunkt undervisar du, i form av klinisk handledning och teoretisk undervisning, inom kurser på grund och avancerad nivå. Kursansvar, examinatorsuppdrag och kursutveckling ingår i rollen och erbjuds efterhand och i relation till pedagogisk kompetens. I uppdraget ingår även att handleda studenter i studentprojekt/examensarbete som ska avlägga kandidat- eller magisterexamen i optometri. Utbildningen bedrivs till största del i våra egna lokaler och i vår utbildningsklinik, nätbaserad och digital undervisning förekommer också. I rollen ingår att vara forskningsaktiv i någon av avdelningens forskargrupper, det finns även möjlighet att utveckla egen forskning.  

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Meriterande är tidigare erfarenhet av undervisning inom ögonsjukvård. Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig som kan driva processer, arbeta självständighet, har god samarbetsförmåga och är prestigelös. För arbetet behöver du ha social kompetens och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet och erfarenhet av forskning inom ögonvård.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om enhetens forskning inom fysiologisk optik


 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28e september 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3302/2023
Kontakt
  • Marika Wahlberg, Assisterande lektor, 08-6723105
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb