Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

AIMES - Center for the Advancement of Integrated Medical and Engineering Sciences är ett interdisciplinärt forskningscentrum vid Karolinska Institutet (KI) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Forskningen vid AIMES kännetecknas av nära samarbeten mellan prekliniska och kliniska forskare samt forskare med naturvetenskaplig och ingenjörsbakgrund. Biomedicinsk forskning inom t.ex. infektion och neurovetenskap, syftar till att utveckla nya, banbrytande metoder. Dessa är bl.a. baserade på organisk bioelektronik, organ-on-chip-teknologi och vävnadsmikrobiologi, viklet kräver kombinerad expertis inom elektroaktiva polymerer, kemi, mikrofluidik, neurobiologi, mikrobiologi, fysiologi, patologi och intravital mikroskopi. Andra forskningsområden vid AIMES inkluderar förnybara biomaterial, sensorteknologier och antifouling-ytor. AIMES har ett uttalat syfte att omvandla vetenskapliga rön till konkret samhällsnytta, och interagerar således med externa intressenter inom ett flertal områden.

AIMES är lokaliserat i Biomedicum, KI Campus Solna. Värd vid KI är Institutionen för neurovetenskap, som världsledande inom forskning om nervsystemets funktion vid hälsa och sjukdom, medans AIMES värd vid KTH är Institutionen för fiber- och polymerteknologi, den största akademiska institutionen för inhemska och syntetiska polymerer i Sverige.

Din roll

Prof. Richter-Dahlfors leder ett tvärvetenskapligt forskarlag inom AIMES, vilket bl.a. fokuserar på organisk bioelektronik och bakterieinfektioner. Teamet har expertis inom många olika bakteriella patogener, sensorer och antifouling-ytor baserade på ledande polymerer.

Team Richter-Dahlfors söker en postdoktor inom området “Trådlösa sensorer för bakterieinfektioner” för utveckling av point-of-care-enheter för snabb upptäckt av infektioner i kroppsvätskor samt spårning av smittsamma processer. Bakteriegenererade elektrokemiska signaler skall således översättas till trådlösa signaler för on-line kommunikation.

Kandidaten kommer att driva egna projekt inom ett multidisciplinärt team.

Vem är du?

Behörig att anställas för denna postdoktorala tjänst är en person som senast vid anställningsstart disputerat i biomedicinsk vetenskap eller motsvarande forskningsexpertis.

Sökanden måste uppfylla följande krav:

Forskningsexpertis inom biomedicinska vetenskaper, helst trådlösa avkänningsteknologier, organisk bioelektronik, bakteriell patogenes och biofilmer. Detta skall framgå av forskningspublikationer i fackgranskade tidskrifter eller av tidigare positioner.

Dokumenterad expertis inom:

  • Elektrokemiska tekniker
  • Trådlösa kommunikationsprotokoll (RFID, NFC)
  • Mikrobiologiska tekniker
  • BSL2 arbetsmetoder

Utmärkt engelska i tal och skrift är ett krav.

Förmåga att samarbeta i team med olika kompetenser.

Önskvärda kvalifikationer:

  • Erfarenhet av att arbeta med bakteriell biofilm
  • Erfarenhet av att arbeta med ledande polymerer
  • Kunskaper i spektroskopitekniker
  • Undervisningserfarenhet
  • Erfarenhet relaterad till innovation

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 augusti 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3047/2023
Kontakt
  • Linda Thörn, 08-52487301
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2023-08-16
Sista ansökningsdag 2023-08-30

Tillbaka till lediga jobb