Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi vid Karolinska Institutet (KI) tillkännager en möjlighet att ansluta sig till Bionanomaterial Technology Laboratory och forskningsgruppen för forskningsledaren och docenten Dr. Georgios A. Sotiriou som postdoktor i mikronålsläkemedelsleverans.

Bionanomaterialtekniklaboratoriet finansieras av Europeiska forskningsrådet, Vetenskapsrådet och Stiftelsen för Strategisk Forskning och har världsledande expertis inom syntes av funktionella material och apparater i nanoskala för biomedicin med hjälp av flamaerosolteknologi.

Forskningsprogrammets fokus ligger på att studera de fysikalisk-kemiska egenskaperna hos material tillverkade av aerosolprocesser och sedan tillämpa denna grundläggande förståelse för att skräddarsy sofistikerade funktionella partiklar och partikelaktiverade enheter för biomedicinska tillämpningar.

Vårt labb är i en levande forskningsmiljö belägen i den toppmoderna forskningsbyggnaden Biomedicum på Campus KI Solna.

Din roll

Den postdoktorala forskaren kommer att arbeta på en multi-skalig läkemedelsleveransplattform för biologiska läkemedel och andra läkemedel med hjälp av nanobärare och mikronålar och annan medicinsk utrustning mot hudtillstånd/sjukdomar och/eller sårläkning.

Postdoktorn kommer att arbeta i ett team och utföra experimentellt arbete samt delta i labbforskningsmiljön inklusive kurser, seminarier och vetenskapliga presentationer vid möten. Andra ansvarsområden inkluderar utveckling av metodik och arbetsrutiner, litteraturgranskning, statistisk analys, att följa labbmanualens policys och utarbeta vetenskapliga rapporter och manuskript. I detta specifika projekt kan postdoktorn också vara involverad i translationella aktiviteter för marknadsundersökningar och validering av det föreslagna tillvägagångssättet.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Utöver ovan nämnda krav för tjänsten:

  • Kandidaten bör ha en doktorsexamen i biomedicinsk teknik, kemi- och/eller processteknik, farmaceutisk (nano)teknik eller liknande område.
  • Utmärkt engelska i tal och skrift är också ett krav.
  • Att kunna arbeta både självständigt och i team.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av följande:

  • Läkemedelstillförselsystem med mikronål.
  • Syntes av nanopartiklar (helst genom aerosolprocesser, men detta är inte ett krav) och deras karakterisering.
  • Analytiska tekniker för kvantifiering av substanser.
  • Mikrobiologiska experiment med tonvikt på hudinfektioner (in vitro och ex). vivo), är att föredra.
  • Att handleda projektstudenter, anses vara fördelaktig.

Dessa kvalifikationer bör visas genom publicerade, peer-reviewed publikationer. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

För mer information om forskningen se KI:s webbsida för huvudutredaren (PI), Georgios A. Sotiriou http://ki.se/en/people/geosot och Bionanomaterial Technology Laboratorys hemsida: https://sotirioulab.org.

För eventuella frågor vänligen kontakta PI på georgios.sotiriou@ki.se.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-08-16.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4942/2023
Kontakt
  • Georgios Sotiriou, georgios.sotiriou@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-06-19
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb