Din roll

Tjänsten som forskningsassistent är en visstidsanställning på 6-8 veckor där den sökande kommer att utföra en del av ett forskningsprojekt inom området mikrobiologi och hudinfektion. Erfarenhet på mastersnivå utbildning av mikrobiologiska tekniker, såsom odling av stafylokockbakterier, sterila tekniker och bakterietillväxtanalys krävs. Kandidaten förväntas genomföra experiment fokuserade på patogenesen av stafylokockhudinfektioner i mänskliga hudmodeller. Erfarenhet från arbete i BSL2-klassade laboratorier och god laboratoriepraxis krävs. Visad färdighet i ELISA/PCR och molekylärbiologiska tekniker är fördelaktigt liksom hantering av mänskliga vävnads- och vävnadsmodeller. Kandidaten kommer att utföra mikroskopi och bildscreening och därför är erfarenhet och utbildning i dessa tekniker värdefull.

Vem är du?

Vi söker en kandidat med en avslutad masteruppsats i biomedicin och tidigare forskningserfarenhet inom mikrobiologi, bakteriell patogenes och molekylärbiologi. Erfarenhet av att arbeta i sterila Biosafety nivå 2 miljöer vid projektstart krävs för denna tjänst. Utmärkt engelska i tal och skrift krävs. Vi lägger stor vikt vid forskning och mikroskopisk expertis när vi bedömer sökande. Dessutom prioriterar vi sökande som är väl insatta i att utföra och analysera immunologisk avläsning från infekterade vävnadsmodeller. Vi vill att den sökande ska ha stor kommunikationsförmåga eftersom de kommer att arbeta i en mångsidig och internationell grupp och kommer regelbundet att rapportera om och presentera sina framsteg.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Aimes – Center of the Advancement of integrated Medical and Engineering Sciences
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-06-09.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med en anställningstid på 6-8 veckor.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2150/2023
Kontakt
  • Linda Thörn, 08-52487301
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb