Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi letar efter en postdoc som kommer att arbeta med cancergenomikdata från randomiserade kliniska studier. Cancer Genomics-teamet vid MEB, som ingår i Henrik Grönbergs forskningsmiljö, utför prospektiv genomprofilering för flera kliniska prövningar inklusive ALASCCA samt ProBio. Teamet för cancergenomik leds av seniorforskaren Johan Lindberg och består av en postdoktor, fyra bioinformatiker, två mjukvaruutvecklare samt två laboratorieingenjörer.

Din roll

Kandidaten kommer att arbeta med forskningsprojekt med fokus på minimal residual disease (MRD). Målet är att etablera en assay för att kunna upptäcka extremt låga nivåer av cancer-DNA i plasma samt att utvärdera dess kliniska användbarhet på biobankat material från kliniska studier. Kandidaten kommer även att samarbeta med andra i teamet med generella bioinformatik-frågeställningar samt delta i vetenskapliga diskussioner.

Vem är du?

Ingångskrav

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Kandidatens avhandling ska ha varit fokuserad på cancergenomik. 

Andra krav inkluderar:

 1. Gedigen erfarenhet av att arbeta i en Linux / Unix-miljö.
 2. Gedigen programmeringserfarenhet i Python R.

Meriterande: 

 1. Erfarenhet av att ha arbetat med kliniska data från randomiserade studier.
 2. Erfarenhet av att ha arbetat med multi-omics data, såsom RNA-seq, DNA-seq och epigenetik-data.
 3. Erfarenhet av fylogenetiska anlyser då sådan analys kommer att utföras för att definiera vilka varianter som skall användas för MRD.

För att lyckas i miljön måste kandidaten ha förmågan att arbeta självständigt, att samarbeta, vara ambitiös och ta initiativ.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 april 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
 • Johan Lindberg, Chef, johan.lindberg@ki.se
 • Carina Olofsson Moreno, HR, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb