Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för laboratoriemedicin, som ligger på Campus Flemingsberg, är en av Karolinska institutets största institutioner och består av sju avdelningar som är involverade i många områden av grundläggande vetenskaplig, klinisk och epidemiologisk forskning, inklusive avdelningen för biomolekylär och cellulär medicin (BCM) där teamet arbetar.

Projektledaren kommer att vara anställd i Stephan Mielkes forskargrupp, professor i hematologi och cellterapi vid Karolinska Institutet och chef för Karolinskas Center for Allogeneic Stem Cell Transplantation and Cell Therapy (CAST) vid Universitetssjukhuset i Huddinge. Hans translationella grupp bestående av forskare, läkare och annan sjukvårdspersonal letar efter lösningar på hur man kan återställa eller förstärka immunsystemets förmåga att bekämpa cancer. Gruppen har ett starkt fokus på cell- och genterapier, t.ex. användning av omprogrammerade T-celler (CAR T-celler eller TCR-tillverkade T-celler) och allogena stamcellstransplantationer för att känna igen och döda cancerceller.

Din roll

Ditt främsta uppdrag kommer att vara att bygga upp ett fullt fungerande biobanksystem i samverkan med de kliniska enheterna vid Karolinska universitetssjukhuset, särskilt CAST och dess USVE, JACIE-området och det kommande ATMP-centret. Du kommer att ha organisatoriska och administrativa uppgifter, t.ex. att hålla reda på dagliga rutiner, inklusive administration i samband med kemiskt och biologiskt arbete, ge en ekonomisk översikt över biobanken, introducera nya medlemmar i teamet och organisera möten. Att utföra och undervisa studenter i laboratoriearbete ingår också i tjänsten.

Vem är du?

Den sökande måste ha en gedigen bakgrund inom molekylärbiologi, biomedicin eller bioteknik och immunologi. En magisterexamen eller motsvarande är obligatorisk. Praktisk laboratorieerfarenhet är nödvändig, särskilt inom områdena cellbehandling, cellodling, immunohistokemi, PCR-arbete och flödescytometri. Den sökande bör ha tidigare erfarenhet av arbete med cell- och genterapi och/eller immunologi.

Dessutom krävs kunskap om användning och administration av elektronisk forskningsdokumentation och erfarenhet av kemikalieregister (t.ex. det svenska KLARA-systemet) och riskbedömningar är en fördel. Med tanke på att många av de regulatoriska dokumenten endast är på svenska är kunskaper i det svenska språket nödvändiga, men särskilt flytande engelska i tal och skrift är en förutsättning för en ansökan. Erfarenhet av översättningsarbete och kommunikation med kliniska partner är också en merit.

Den framgångsrika kandidaten är teamorienterad men kan också arbeta självständigt, är välorganiserad, tar ansvar för sina egna handlingar och tycker om att arbeta i en mycket dynamisk och samarbetsinriktad miljö med varierande uppgifter. Vi söker en detaljorienterad, energisk och kreativ person som passar in i Karolinska institutets tvärvetenskapliga och mångkulturella miljö. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:  Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-582/2023
Kontakt
  • Stephan Mielke, stephan.mielke@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Emilie Hultin, SACO , 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-22

Tillbaka till lediga jobb