Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi vill utöka vår tvärvetenskapliga forskargrupp med kompetens inom hälsoekonomi med inriktning långvarig smärta. Forskargruppen fokuserar på smärtmekanismer, kognitiva/emotionella aspekter av smärta och behandlingseffekter hos patienter med långvarig smärta, såsom fibromyalgi och diskdegenerativa förändringar i ryggen. Vi försöker förstå varför vissa individer utvecklar långvarig smärta, medan andra med tillsynes liknande perifer patologi inte gör det och hur man kan predicera positiva behandlingseffekter.

Din roll

Denna position innebär att du självständigt ska göra hälsoekonomiska och registerbaserade studier inom området långvarig smärta. Du ska vara navet i ett projekt som syftar till att hitta sårbarhet för att utveckla långvarig smärta genom att kombinera experimentella undersökningar med registerdata. Du kommer att agera koordinator för ett flertal medverkande institutioner.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Den sökande ska ha genomgått en forskarutbildning inom hälsoekonomi och ha stor erfarenhet från området långvarig smärta. Den sökande ska dessutom ha erfarenhet av att hantera stora mängder registerdata från svenska kvalitetsregister och självständigt kunna sammanställa och analysera dessa data. Det är en stor fördel om den sökande har erfarenhet från tvärvetenskaplig forskning inom smärtområdet, framförallt att delta i forskning som kombinerar experimentella metoder och hälsoekonomi.

Vid bedömning kommer vikt också läggas vid personliga egenskaper så som t.ex. god samarbetsförmåga och förmågan att arbeta över traditionella disciplingränser. Vi letar efter en kandidat som är beslutsam och har hög färdighet i problemlösande analysförmåga. Den framgångsrika kandidaten är mycket motiverad och uppvisar ett åtagande att bygga en karriärväg inom smärtforskning.

Som person är du självständig, tar egna initiativ, samarbetsorienterad, målinriktad och har generellt ett etiskt och jämställdhetsperspektiv. Du ska ha utmärkt kommunikationsförmåga på svenska med dokumenterad historik av att samarbeta med myndigheter och hållare av kvalitetsregister.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-108/2023
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-52483282,vendela.breeze@ki.se
  • Karin Jensen, Senior forskare, karin.jensen@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-01-24

Tillbaka till lediga jobb