Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningen vid enheten för epidemiologi, IMM, KI, är inriktad på att öka kunskapen om sjukdomars etiologi och prognos med tonvikt på miljö- och livsstilsfaktorer samt på metodutveckling och stringens. Forskningen bygger på stora registerbaserade kohorter samt kohorter och fall-kontrollstudier med omfattande information från frågeformulär och biologiska prover. Avdelningen är uppdelad i fyra forskningsgrupper varav "Åldrande och Hälsa" som leds av docent Karin Modig är en. Forskningsfokus är hälsan hos den åldrande befolkningen. Frågor som "vad driver ökningen av den förväntade livslängden", "hur har hälsan bland de äldre utvecklats i takt med att livet har förlängts" och "vad kan man förvänta sig i framtiden" är centrala.

Din roll

Postdoktorn förväntas bedriva epidemiologisk forskning inom epidemiologi om åldrande och i skärningspunkten mellan epidemiologi och demografi, med särskilt fokus på exceptionell livslängd. Du kommer att analysera stora och komplexa data och bör därför ha dokumenterade färdigheter i beräkningsstatistik och programmering. Postdoktorn förväntas dessutom delta i handledningen av masterstudenter och i undervisningen i epidemiologisk teori och metoder.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Bedömningsgrunder

Vi söker en motiverad person som vill bli en del av en liten men produktiv forskargrupp. Vi betonar vetenskaplig expertis, erfarenhet av epidemiologiska metoder, statistisk programmering och forskning inom epidemiologi om åldrande när vi bedömer sökande. Vi ser att den sökande har följande kvalifikationer:

- Doktorsexamen i medicin/hälsovetenskap inom folkhälsa eller epidemiologi, demografi eller motsvarande relevant bakgrund.

- Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar.

- Erfarenhet av epidemiologi om åldrande

- Kunskap om, eller erfarenhet av forskning om, biomarkörer med anknytning till åldrande eller åldersrelaterade sjukdomar.

- Erfarenhet av att hantera stora databaser, inklusive hälsodataregister och befolkningsregister.

- Goda färdigheter i att skriva.

- Statistisk kompetens och erfarenhet av att analysera epidemiologiska data, erfarenhet av multipel imputering är meriterande.

- Flytande kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt.

- God kompetens i statistikprogrammen R och/eller Stata.

Den sökande måste känna sig bekväm med att arbeta i grupp och visa god social kompetens, men också vara tillräckligt självständig för att kunna formulera nya hypoteser.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4739/2022
Kontakt
  • Karin Modig, Principal researcher, karin.modig@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-12-05
Sista ansökningsdag 2022-12-19

Tillbaka till lediga jobb