Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill utveckla forskningen inom inflammatoriska sjukdomar vid Karolinska Institutet. Vi erbjuder en stimulerande och framstående forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet.

Ämnesbeskrivning

Vi söker en person som bedriver experimentell forskning, gärna med translationella inslag, inom bioelektronisk medicin med inriktning mot inflammation med initialt fokus på kardiovaskulära sjukdomar. Forskningsprogrammet ska ha en tydlig interdisciplinär inriktning som förenar avancerad medicin och spetsteknologi med målet att utveckla ny behandling och diagnostik av inflammatoriska sjukdomar.

Din roll

I anställningen ingår att vara forskargruppsledare vid avdelningen för kardiovaskulär medicin och att utveckla och leda interdisciplinära samarbeten för forskning inom bioelektronisk medicin för att stärka den translationella forskningen i tvärsnittet av grundforskning, teknik och klinik. Anställningen innefattar även undervisning på såväl grund- som forskarutbildningsnivå, inklusive handledning av doktorander och post-docs.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor med inriktning mot forskning är den som visat god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Anställningen kräver en stark förankring inom medicinsk basalvetenskap, klinisk medicin och teknologi. Erfarenhet av att utveckla och leda interdisciplinära samarbeten med ingenjörer och biologer förutsätts, liksom extensiv internationell forskningserfarenhet.

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), och lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1).

Vid anställning som professor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.1.1 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • klinisk erfarenhet som läkare med goda insikter om avancerad, teknikintensiv sjukvård 
  • vetenskaplig skicklighet med hög kompetens inom medicinsk grundforskning, klinisk medicin och teknologi tillsammans.
  • framgångsrikt internationellt forskningsarbete och nätverk inom bioelektronisk medicin.
  • god förmåga att leda större grupper av forskare och skapa förutsättningar för produktiv interdisciplinär forskning.
  • god förmåga till nytänkande och nyskapande i gränssnittet mellan medicin och teknik.
  • innovations och utvecklingsförmåga, t ex uppfunnit patenterbara lösningar.
  • ingående kunskaper om teknikintensiv medicinsk behandling och verksamhet.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • god förmåga att leda forskare i multidisciplinära konstellationer där medicin och teknik ingår.
  • god förmåga att handleda studenter, doktorander och post-docs.
  • god förmåga att undervisa på såväl grundläggade som avancerad nivå.

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Institutionen för medicin, Solna (ki.se/meds)

 Din karriär fortsätter här]

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4033/2022
Kontakt
  • Gunnar P. Nilsson, bitr. prefekt, gunnar.p.nilsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-04-20
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb