Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi bedriver forskning och undervisning i immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. Vårt laboratorium ligger vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, http://www.scilifelab.se/). SciLifeLab är utrustat med toppmodern instrumentering och kärnanläggningar och är hem för ett av de största sekvenseringsklusterna i Europa. SciLifeLab Stockholm är en gemensam satsning mellan Karolinska institutet, KTH och Stockholms universitet och är värd för forskargrupper med olika bakgrund och expertis, inklusive grundläggande biologi, läkemedelsupptäckt, genomik, bioingenjör och translationell medicin.

Forskargruppen

Vår grupp kombinerar experimentellt och beräkningsarbete och syftar till att utveckla och tillämpa nya genomomfattande tekniker för att ta itu med grundläggande biologiska frågor med medicinska konsekvenser. Vi är särskilt intresserade av hur subtila variationer i genuttryck kan leda till differentiella cellulära fenotyper (http://pelechanolab.com/). Du får möjlighet att arbeta i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö och kombinera utvecklingen av toppmoderna genomgenomfattande tillvägagångssätt med molekylär dissektion av grundläggande biologiska problem.

Din roll

Den tillgängliga forskningsteknikern kommer att utveckla och tillämpa nya kliniska genomiska tekniker för att förbättra patientskiktningen. Kandidaten kommer att bidra till metodoptimering och kommer att hjälpa laboratoriemedlemmar med molekylärbiologiskt arbete som NGS -biblioteksförberedelse, cellodling, protokolloptimering och analys av RNA/proteinuttryck. Den utvalda personen kommer att bidra till utvecklingen och skalningen av nya NGS-metoder med hög genomströmning som syftar till att underlätta genotypning av prover samt att undersöka RNA-överflöd och nedbrytning. Kandidaten kommer också att hjälpa andra teammedlemmar med inventering, order och allmänna laboratorieuppgifter. En framgångsrik kandidat förväntas hjälpa gruppledaren och andra ledande labbmedlemmar i labbet i frågor som rör allmän laboratorieutveckling och organisation. Kandidaten kommer att kunna utveckla sin kompetens och kommer att uppmuntras att utföra originalforskning inom genomik. Kandidaten förväntas vara självgående och bidra med sina egna idéer för utveckling av bättre forsknings- och diagnostiska verktyg. Den ideala kandidaten förväntas delta i teamets allmänna uppgifter och effektivt kommunicera med forskare med mycket olika bakgrund i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö.

Vem är du?

Den framgångsrika sökanden bör vara en positiv, flexibel person med goda kommunikationskunskaper och förmågor att samarbeta och arbeta i ett mycket dynamiskt internationellt forskningsteam. Kandidaten måste kunna arbeta både i team och självständigt. Sökandens arbete ska vara noggrant och flitigt och måste vara bra på att dokumentera sitt eget arbete. Sökande till denna tjänst bör ha en kandidatexamen eller en magisterexamen inom ett relevant område. Tidigare erfarenhet av akademiska/industriella miljöer kommer att övervägas.

Den framgångsrika sökanden bör ha utmärkta färdigheter i experimentella tekniker såsom DNA/RNA -rening, DNA -amplifiering och NGS -biblioteksförberedelse. Kandidaten bör också ha goda kunskaper och erfarenhet av tekniker inom cell- och molekylärbiologi: molekylär kloning, qPCR ... Ett starkt intresse för tvärvetenskaplig teknikutveckling och nya och kreativa tänkande förmågor är avgörande. Föredragen erfarenhet inkluderar också bekantskap med Illumina -sekvensering och labautomatisering. Tidigare exponering för NGS -dataanalys är meriterande. Kandidaten ska ha goda kunskaper i engelska i både skrift och tal. Den ideala kandidaten ska kunna arbeta i nära samarbete med vårt akademiska team och industriella samarbetspartners. I det avseendet kommer interpersonella färdigheter att värderas högt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3310/2022
Kontakt
  • Vicente Jose Pelechano Garcia, vicent.pelechano.garcia@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2022-08-24
Sista ansökningsdag 2022-09-24

Tillbaka till lediga jobb