Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Sektionen för arbetsterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för arbetsterapi har idag ca 35 anställda som är lärare, forskare, doktorander och administratörer samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid avdelningen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Vi har återkommande avdelningsaktiviteter för att understödja kunskapsutveckling och psykosocial trivsel. Vi bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå. Avdelningen finns i Flemingsberg alldeles intill Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Sektionen för arbetsterapi bedriver utbildning, forskning och forskarutbildning inom området arbetsterapi och aktivitetsvetenskap. Vi har en erfaren och engagerad lärargrupp med stort intresse för pedagogisk utveckling. Vår forskning är samhällsrelevant och bidrar till ökad hälsa.

Din roll

I anställningen ingår undervisning inom ramen för arbetsterapeutprogrammet samt undervisning på avancerad nivå inom både medicinsk vetenskap, arbetsterapi och aktivitetsvetenskap. Du förväntas vara aktiv och driva egen forskning, medverka i pedagogiskt utvecklingsarbete samt utföra administrativa och ledande uppgifter. Som lärare/forskare på sektionen har du möjlighet att utveckla och genomföra kurser inom ramen för grund- och magisterutbildning samt bli en del av en kreativ och ambitiös lärar- och forskargrupp.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen inom arbetsterapi eller aktivitetsvetenskap. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet.

För arbetet krävs att du har god samarbetsförmåga och social kompetens med ett positivt sätt samt har intresse av att skapa kontakter inom och utom institutionen. Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift är nödvändigt samt god datorvana då stora delar av undervisningen sker i digital miljö.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet.

Erfarenheter av olika pedagogiska uppdrag på grund- och avancerad nivå samt internationell kompetens inom pedagogik och forskning är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Din karriär fortsätter här

Läs mer om sektionen för arbetsterapi här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-109/2021
Kontakt
  • Ann-Helen Patomella, sektionschef, 08-524 837 26
  • Camilla Walles Malinowsky, biträdande sektionschef, 08-524 838 77
  • Amanda Nyberg, HR-partner, 08-524 868 12
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2021-03-03
Sista ansökningsdag 2021-03-31

Tillbaka till lediga jobb