Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Forskarna i MEB:s biostatistikgrupp utvecklar och tillämpar statistiska metoder med det övergripande målet att förbättra människors hälsa.

Din roll

Vi söker en forskare i biostatistik med expertis inom utveckling av statistiska metoder för kausalinferens, kliniska prövningar samt maskininlärning för överlevnadsanalys. Din huvudsakliga uppgift är att bedriva en oberoende forskningslinje inom dessa områden. De som arbetar i gruppen uppmuntras att delta i undervisningsaktiviteter och handleda doktorander.

Vem är du?

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som docent. Den sökande ska ha en gedigen erfarenhet av statistisk metodutveckling inom ämnesområdena kausalinferens, kliniska prövningar eller maskininlärning för överlevnadsanalys, samt en tydlig strategi för att utveckla och driva en oberoende forskningslinje inom dessa områden. Även om fokus för denna tjänst är utveckling av nya statistiska metoder, förväntar vi oss att den sökande har erfarenhet av att samarbeta med forskare inom olika discipliner för att tackla forskningsfrågor inom biologi och medicin.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Paul Dickman. Kontaktinformation finns nedan i annonsen.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet och förmågan att bedriva en oberoende forskningslinje. Erfarenhet av att inbringa externa forskningsmedel, erhållna som huvudansvarig forskare, i nationell eller internationell konkurrens, är ett krav. Den sökande ska ha erfarenhet av att handleda doktorander som huvudhandledare. Vi förväntar oss att den sökande ska ha publicerat minst tio artiklar i statistiktidskrifter som första eller sista författare, som beskriver metoder för kausalinferens, kliniska prövningar eller maskininlärning för överlevnadsanalys. Publikationer som första författare i högt rankade tidskrifter (t ex JASA, JRSS-B, Biometrics, Biometrika, Biostatistics) är särskilt meriterande. Även om vi prioriterar forskningsmeriter (inklusive finansiering och handledning av doktorander) beaktar vi också pedagogiska meriter och ledarskap.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4541/2020
Kontakt
  • Paul Dickman, paul.dickman@ki.se
  • Sofia Anderberg, sofia.anderberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
Publicerat 2020-10-23
Sista ansökningsdag 2020-11-06

Tillbaka till lediga jobb