Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den epidemiologiska forskningen vid IMM är centrerad kring att studera orsaker till sjukdom och sjukdomsprognos i befolkningen, med speciellt fokus på miljöfaktorer och levnadsvanor, samt kring metodologisk utveckling och noggrannhet. Enheten för Miljömedicinsk Epidemiologi har en lång erfarenhet av framgångsrika nationella och internationella studier inom miljöepidemiologi rörande hälsoeffekter av luftföroreningar, omgivningsbuller och grönstruktur. I en tvärvetenskaplig miljö samarbetar vi med ledande forskargrupper över hela världen och bidrar till viktig kunskapsinhämtning som är relevant för samhällens folkhälsoarbete. Hos oss får du möjligheten att arbeta med hög-kvalitativa kohorter med omfattande miljö- och hälsodata, inklusive storskaliga mätningar av molekylära biomarkörer, och dra fördelarna av att tillhöra en grupp med omfattande epidemiologiska och biostatistiska kunskaper. Vi deltar också ofta i hälsoriskbedömningar för såväl nationella som internationella myndigheter och organisationer där vår forskning kan komma till direkt nytta.

Din roll

Som postdoktor kommer du att utföra ett brett spektrum av analyser av miljömässiga, molekylära och kliniska data på stora kohorter som använder avancerade kvantitativa epidemiologiska metoder. Tonvikten kommer att ligga på storskaliga proteomik- och metabolomikanalyser, liksom andra -omics data, och samband med respiratoriska (t.ex. lungfunktion, KOL och astma) och kardiovaskulära sjukdomar. Arbetet inkluderar datainhämtning, bearbetning, analyser samt författande av manus i samarbete med andra forskare. Du kommer att få möjlighet att arbeta inom en tvärvetenskaplig och en internationell miljö, inklusive toppforskare från Europa och USA som deltar i det EU-finansierade EXPANSE-projektet (https://expanseproject.eu/), designat för att studera det urbana exposomet, som är summan av alla icke-genetiska faktorer av betydelse för hälsa och sjukdom.

I en begränsad utsträckning kommer arbetsuppgifterna även inkludera undervisning, handledning av studenter samt deltagande i hälsokonsekvensbestämningar.

Detta är en position på 2 år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Den kandidat vi söker behöver ha:

- Fördjupad kunskap inom epidemiologiska metoder, särskilt inom miljöfaktorer och hälsa.

- Erfarenhet av att analysera tvärsnitts- och longitudinella hälsodata

- Gedigen erfarenhet av att hantera stora datamängder, inkl. -omicsdata

- Stor skicklighet i datahantering och gedigen i kunskap statistiska program såsom STATA eller R.

- Stor skicklighet i vetenskapligt skrivande, och utmärkt förmåga i engelska i tal och skrift.

- Erfarenhet av att organisera och genomföra forskningsprojekt.

- Förmåga att samarbeta med kollegor inom och utanför gruppen.

- Organiserad, ansvarstagande, effektiv, och flexibel vid oväntade händelser och förändringar.

Det är meriterande om du talar svenska, har dokumenterad kunskap inom molekylär biologi, samt erfarenhet av internationella konsortium-samarbeten.

 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering:

Enheten för miljöepidemiologi, Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet, Solna i tätt samarbete med forskare på KI-SöS, Södersjukhuset, KI.

https://ki.se/en/imm/unit-of-environmental-epidemiology

https://ki.se/kisos/research-group-erik-melen

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 nov 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4543/2020
Kontakt
  • Olena Gruzieva, MD, forskarassistent, olena.gruzieva@ki.se
  • Erik Melén, MD, professor, erik.melen@ki.se
  • Petter.Ljungman, MD, forskare , petter.ljungman@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Karlhans Che, Anda Gliga Saco-S, karlhans.che@ki.se, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2020-10-20
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Tillbaka till lediga jobb