Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi samarbetar med några av världens främsta forskare inom området för att utveckla digitala interventioner för personer med långvarig smärta. Arbetet sker i gränslandet mellan forskning och klinik, och sker i samarbete mellan flera olika forskargrupper och vårdenheter i Sverige och internationellt.

Din roll

I din roll som forskningsassistent kommer du att arbeta nära projektledaren samt gruppens övriga forskare. Arbetsuppgifterna inkluderar huvudsakligen:

  • systematisk litteratursökning och sammanställning av litteraturen
  • koordinering av kliniska forskningsprojekt
  • planering och genomförande av kvantitativ datainsamling
  • kontakt med deltagare och återkoppling till deltagare
  • sammanställning av data (dataanalys samt visualisering av data)
  • dokumentation av forskningsprocessen
  • rapportskrivning och presentation av resultat
  • medverkande i planering och genomförande av en internationell konferens 

Vem är du?

Vi söker dig som har en magister- eller kandidatexamen i psykologi eller närliggande område. Sökande bör ha dokumenterade kunskaper inom kvantitativa metoder och analys (linear multilevel modeling, regression, korrelation, deskriptiva analyser) samt erfarenhet av att arbeta med statistiska program (SPSS, R eller liknande). Erfarenhet av single case experimental design är meriterande. Flytande svenska och erfarenhet av att skriva uppsats, populärvetenskapliga rapporter, artiklar eller liknande på svenska ett krav för tjänsten. Psykologexamen och klinisk erfarenhet av behandlingsarbete är meriterande. Likaså är erfarenheter av språkredigering på engelska och/eller svenska, programmeringskunskaper samt användning eller utveckling av digitala verktyg för datainsamling och kommunikation meriterande för tjänsten.

Sökanden behöver ha dokumenterad erfarenhet att arbeta självständigt och med stor noggrannhet samt dokumenterad god samarbetsförmåga och förmåga att skapa kontakter och nätverk. Utöver detta söker vi dig som är kvalitetsmedveten och bra på att lösa samt bemöta problem och som har ett starkt eget driv och ett intresse för klinisk psykologi och digitala behandlingar. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om Rikard Wicksells forskargrupp

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19e juli 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2915/2020
Kontakt
  • Anna Wendel , Personaladministratör, anna.wendel@ki.se
  • Rikard Wicksell, Forskargruppsledare, rikard.wicksell@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-06-25
Sista ansökningsdag 2020-07-19

Tillbaka till lediga jobb