IT-avdelningen Karolinska Institutet,

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en driven förvaltningsledare IT med tekniskt intresse som har lust att vara med på KI:s spännande resa in i framtiden !

Avdelningen
IT-avdelningen består av ca 80 medarbetare och är fördelad på de tre enheterna Service, Utveckling och Infrastruktur. Tjänsten som förvaltningsledare IT är placerad hos Utvecklingsenheten som idag består av ca 14 medarbetare fördelade på de två grupperna AUI och Förvaltning.

Din roll
Vi behöver Dig som har erfarenhet av systemförvaltning i en ledande roll och har erfarenhet av att förvalta både etablerade objekt och att bygga upp nya. Du får gärna ha arbetat inom den akademiska världen tidigare.

Vi arbetar enligt en verksamhetsanpassad PM3 och dina arbetsuppgifter kommer att bestå av styrning, planering och uppföljning, rapportering, budgetarbete, utarbeta förvaltningsplaner, koordinera och administrera förvaltningsaktiviteter (ofta iterativt).

Inledningsvis är tanken att du ska ta ett övergripande ansvar för objekt som är kopplade till vår kärnverksamhet för utbildning, så är du förtrogen med utbildningsadministrativa system för studenter på grund- och forskarutbildningsnivå är det ett plus.

Vem är du?
Vi ser att du kan och vill bidra till att stärka gruppen med just dina förmågor, erfarenheter och egenskaper så att vi tillsammans utvecklas och blir ännu bättre på det vi gör.

Du är serviceinriktad och ansvarstagande med egen drivkraft. Du tänker affärsmässigt när det gäller leverans, kvalitet och ekonomi. Du gillar att arbeta strukturerat och metodiskt, och är bra på att prioritera. 

Du har ett proaktivt förhållningssätt med kärnverksamheten i fokus, är ödmjuk och har lätt för att ”få folk med på tåget” utan att uppfattas som påstridig. Det är viktigt att du värdesätter att verksamheten är beroende av din arbetsinsats, vilket kräver att du är kommunikativ med förmåga till samverkan. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Du har:
- Universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande kunskaper
- Minst 5 års erfarenhet som Förvaltningsledare IT
- Du har arbetat i organisationer med komplexa system och tekniska miljöer som ställer stora krav på IT-lösningar och dess integrationer med både interna och externa system
- Förvaltning även med etablering av nya system
- Erfarenhet av att arbeta enligt PM3 och ITIL

Det är meriterande om du har:
- Certifiering inom etablerade modeller som PM3 och/eller ITIL
- Arbetat som projektledare alternativt projektledarutbildning
- Arbetat inom högskolesektorn som förvaltningsledare IT
- Erfarenhet av agila arbetssätt och utveckling
- Erfarenhet av förändringsledning

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Campus Solna

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 mars 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer sker löpande varför vi önskar få in Din Ansökan så snart som möjligt.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-915/2020
Kontakt
  • Christina Gillberg, gruppchef Förvaltning, 08-52486895
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-22

Tilbake til ledige stillinger