Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Som forskningskoordinator hos oss ingår du i ett EU-finasierat internationellt translationellt forskningsprojekt som syftar till att hitta nya behandlingsstrategier för patienter med inflammatoriska och andra kroniska sjukdomar.

Din roll

Vi söker en disputerad forskare med gedigen erfarenhet av biomedicinsk forskning, mycket god kommunikationsförmåga, som är välstrukturerad och van att ta stort eget ansvar i framställandet av väldokumenterade och väl presenterade högkvalitativa forskningsdata. Forskningsprojektet fokuserar på screening av läkemedelskandidater i patientbaserade cell-assays, från blod och vävnad från patienter med inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) som delfinansieras i samarbete med Takeda Pharmaceuticals. Även multipel skleros och leverfibros studeras. Ditt ansvar är att identifiera och validera cell-assays relevanta för de sjukdomar som studeras, utarbeta ett strukturerat arbetssätt som kan ligga till grund för screening av flera hundra kemiska substanser i dessa cell-assays, statistisk analys av data inklusive genexpressions data, samt validering av targets i biokemiska analyser. Gruppens övergripande mål är att utveckla avancerade funktionella och translaterbara metoder för läkemedelsutveckling baserade på biopsier och celler från blodprover från patienter, i samarbete med läkemedelsbolag. Arbetet innebär nära kontakter med projektmedlemmar inom och utanför forskargruppen, inklusive bioinformatiker, kemister och medicinare, och innefattar även handledning av laboratorieteknisk personal.

Vem är du?

Vi söker en disputerad forskare med flera års erfarenhet av biomedicinskt forskningsarbete. Du ska ha tidigare erfarenhet från utveckling av cell-assays baserade på vävnad och blod från patienter, erfarenhet av uppbyggnad av biobank, erfarenhet från high throughput screening, erfarenhet av hantering av offentligt tillgängliga databaser, djupa kunskaper inom immunologi och farmakologi, erfarenhet från handledning av doktorander och arbete inom multidisciplinära projekt, samt med god muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Per-Johan Jakobsson. Institutionen för medicin medverkar sedan mars 2015 i ett Innovative Medicines Initiative (IMI) projekt som leds av the SGC (www.thesgc.org). Projektet syftar till att validera nya interventionspunkter (targets) för läkemedelsutveckling och forskning inom bl.a. inflammationssjukdomar (ULTRA-DD, Unrestricted Leveraging of Targets for Research Advancement and Drug Discovery). Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Goethe-Universität i Frankfurt och universitetet i Oxford, finansierat av EU, ett flertal stora läkemedelsbolag och andra källor. Den del av projektet som utförs vid Karolinska Institutet består i dag av ca 10 personer och förväntas expandera i takt med ny finansiering. ULTRA-DD har aktiviteter inom bl.a. strukturbiologi, biokemi, antikropps-generering samt funktionella studier av proteiner och kemiska substanser i patientbaserade primärcells experiment

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Referensnummer 2-6002/2019
Kontakt
  • Louise Berg, 0709 352 999
Facklig företrädare
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
Publicerat 2019-11-29
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Tilbake til ledige stillinger