Karolinska Institutet, Universitetstandvården

Till universitetstandvården söker vi nu en tandhygienist till kliniken för barn- och ungdomstandvård i Flemingsberg. Vid vår klinik undervisar vi studenter och behandlar barn och ungdomar inom den allmänna barn- och ungdomstandvården. Utöver det är vi också remissinstans för patienter i behov av specialiserad barntandvård. Speciellt fokus har vi på psykologisk behandling av tandvårdsrädsla samt barn med kroniska sjukdomar och funktionshinder. Vi har ett nära samarbete med enheten för pedodonti vid institutionen för odontologi.  Hos oss arbetar ett trettiotal specialist-, ST- och allmäntandläkare, tandsköterskor, tandhygienister och psykologer.

Som tandhygienist kommer du att arbeta på kliniken med egen patientbehandling med inriktning mot profylax och inskolning. Vidare kommer du också att delta i utbildningen av nya tandhygienister. Tjänsten kan också innehålla administrativa uppdrag inom de forskningsprojekt som drivs på avdelningen.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad tandhygienist
 • Erfarenhet av arbete med barn- och ungdomstandvård
 • Goda kunskaper i det svenska språket

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med medicinska riskpatienter, patienter med tandvårdsrädsla och patienter med funktionsnedsättningar.

För att passa in i rollen som tandhygienist hos oss har du ett och ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Du är strukturerad, flexibel och har väl utvecklad samarbetsförmåga. Du är en person som är villig att hugga i där det behövs och prioriterar att teamet och verksamheten fungerar väl. Vi värdesätter att du har initiativförmåga och en god känsla för service då klinikens mål är att sätta patienten och studenten i centrum.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper. Eftersom tjänsten innefattar arbete med barn och ungdomar så förutsätter detta ett uppvisande av ett godkänt utdrag ur belastningsregistret inför en erbjuden anställning.

Vi erbjuder dig

 • en internationell miljö där olika erfarenheter och kunskaper tas tillvara
 • en verksamhet där vård och hälsa står i fokus
 • att träna på arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet att träna gratis på vårt gym

Läs mer om att jobba på universitetstandvården

Ansökningsförfarande
Vill du vara med i vårt samhällsviktiga arbete så är du välkommen med din ansökan! Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi och bestå av ditt ansökningsbrev och CV. Tjänsten söker du på https://ki.se/om-ki/jobba-pa-ki Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5263/2019
Kontakt
 • Biniyam Wondimu, Klinikchef , 08-524 88 387
 • Anneli Korsheden, Personalhandläggare, anneli.korsheden@ki.se
Facklig företrädare
 • Nikolaos Christidis,SACO, 070-037 49 67
 • Johanna Karro, OFR, 08-524 888 01
Publicerat 2019-10-21
Sista ansökningsdag 2019-11-03

Tilbake til ledige stillinger