Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vår forskargrupp, som fokuserar på genetisk epidemiologi vid inflammatoriska sjukdomar, kommer du att arbeta tillsammans med forskare som bedriver världsledande forskning avseende uppkomst och förlopp av inflammatoriska sjukdomar såsom multipel skleros (MS) och reumatoid artrit (RA). Vi är speciellt fokuserade på hur levnadsvanor/miljöfaktorer och genetik interagerar med varandra. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå. Forskargruppen är fysiskt lokaliserad i centrum för molekylär medicin (www.cmm.ki.se) där forskning rörande folksjudomar bedrivs i nära anknytning till klinsk verksamet.

Din roll

Vi söker en person som har stor förtrogenhet med såväl genetik som epidemiologi. Du förväntas arbeta med inflammatoriska sjukdomar såsom MS och RA och självständigt utveckla forskning som syftar till förståelse för hur miljö (i en bred mening), livsstil och genetiska faktorer och speciellt interaktionen dem emellan bidrar till uppkomst och förlopp av inflammatoriska sjukdomar, framförallt MS och RA. Tyngdpunkten i forskningen är att kombinera stora mängder molekylär, register och miljöinformation i sökandet av potentiella sjukdomsmekanismer avseende MS och RA. En potentiell kandidat kommer att genomföra epidemiologisk forskning inriktad på att undersöka bakomliggande genetiska faktorer respektive miljöfaktorer i kliniska- och registerbaserade material, samt skriva vetenskapliga artiklar.

Den framgångsrika kandidaten förväntas utveckla en stark forskningsprofil inom MS/RA-epidemiologi och bidra till att skapa kunskaper av direkt betydelse för förståelse och förebyggande av inflammatoriska sjukdomar, med särskilt fokus på MS/RA.

Rollen innebär arbete inom ett team, men även självständighet att oberoende formulera nya hypoteser och kritiskt granska resultaten. Vidare förväntas personen i fråga söka forskningsanslag, handleda doktorander samt bidra till undervisningen i epidemiologi/genetisk epidemiologi på forskarutbildningsnivå vid Karolinska Institutet.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vi söker en biträdande lektor med en stark bakgrund inom genetisk epidemiologi avseende inflammatoriska sjukdomar, särskilt MS eller RA. Sökande måste ha erfarenhet av att arbeta med epidemiologi, särskilt avseende MS/RA, inklusive forskningsfrågor kring hur miljö och genetik samverkar avseende uppkomst och förlopp av sjukdom och ha en bevisad kompetens inom epidemiologisk dataanalys, samt ha goda kunskaper inom biostatistik. Grundläggande kunskaper i genomik och programmering är nödvändig samt att ha erfarenhet av att arbeta med statistikprogram som R, SAS och Plink. Det är även av vikt att man har erfarenhet av att analysera stora databaser. Sökande behöver vara självständig nog att formulera nya hypoteser och kritiskt granska resultaten.

Undervisningserfarenhet kvalificerar också. Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska är obligatorisk. Erfarenhet av tvärvetenskapligt teamarbete, internationellt samarbete och projektledning är viktiga fördelar såväl som social kompetens och förmågan att samarbeta smidigt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Centrum för molekylär medicin, Solna.

Läs mer om Institutionen här.

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska. CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27e Oktober 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5207/2019
Kontakt
  • Lars Alfredsson, Senior Professor, lars.alfredsson@ki.se
  • Ingrid Skelton Kockum, Professor, ingrid.kockum@ki.se
  • Elin Hammergård, HR-administratör, elin.hammergard@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2019-10-17
Sista ansökningsdag 2019-10-27

Tillbaka till lediga jobb