Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Childhood Cancer Epidemiology Group (CCEG) vid Barncancerforskningsavdelningen, Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa. CCEG arbetar med kvalitets- och forskningsregister för behandlingsinriktade och epidemiologiska studier. En stor del av gruppens verksamhet innefattar utveckling och drift av webbapplikationer för dessa register. Användare av registren är personal vid barnonkologer i Sverige, Norden och Europa.

Barncancerforskningsavdelningen är en tjugoårig välrenommerad forskningsenhet som består av flera forskningsgrupper som alla arbetar med studier av barncancer. Målet med studierna är att förstå sjukdomarna biologiskt, identifiera nya behandlingar, identifiera och minska sjukdomarnas kvarstående effekter, förbättra vården av patienter och stödja patienterna och de anhöriga. Den aktuella forskningsgruppen fokuserar på epidemiologiska studier av barncancer.

Din roll

Vi söker en systemutvecklare till vår grupp för att utveckla, testa och driftsätta våra webbapplikationer för registrering av patientdata i olika register. En viktig arbetsuppgift blir också att medverka i ett projekt där förflyttning av register till en ny teknisk plattform för cancerregister, INCA, ska genomföras. Du ska ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vem är du?

Du ska ha högskoleexamen inom IT, en yrkesutbildning inom IT-området eller en flerårig dokumenterad erfarenhet av systemutveckling för webben. Det är meriterande om Du har några års erfarenhet av att leda IT-projekt där du rapporterar status och progress. Du har gärna erfarenhet av komplexa systemmiljöer med integration mellan standardsystem och egenutvecklade system.

Vi söker dig som är fullstack webbutvecklare. Vår plattform i dagsläget är Java-baserad och utvecklingsmiljön är Linux-baserad. Det är meriterande att ha kunskap inom MySQL, PHP, HL7 (FHIR), SNOMED-CT samt andra standarder inom e-hälsa. Vidare är det meriterande att ha erfarenhet av systemdrift. Kunskap om medicinsk databehandling är också meriterande.

Stor vikt läggs vid erfarenhet av att arbeta i projekt med andra personer och att framställa kravspecifikationer, testa och göra driftskontroller.

Då du kommer att ingå i ett litet team och ha nära kontakt med användare och beställare från Sverige och andra nordiska länder, förutsätter vi att du har god social förmåga och är van att finna innovativa lösningar på ibland svårformulerade önskemål. Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikation sker på båda språken.  Vi söker en medarbetare som strävar efter att kontinuerligt lära sig nya saker och anta utmaningar inom ett viktigt område som bidrar till att förbättra för barn med cancer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


https://ki.se/kbh/barnonkologi-och-hematologi

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 november 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4833/2019
Kontakt
  • Desirée Gavhed, 08-524 83 204
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • John Inge Johnsen , SACO, 08-517 775 15
Publicerat 2019-09-26
Sista ansökningsdag 2019-11-13

Tilbake til ledige stillinger