Karolinska Institutet

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning
Den centrala IT-avdelningen, som är en del av Universitetsförvaltningen, består av ca 75 medarbetare fördelade på enheterna InfrastrukturService och Utveckling. Tjänsten som utvecklare är placerad hos Utvecklingsenheten som idag består av ca 20 medarbetare. Vi erbjuder en spännande, dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med trevliga kollegor. En ny strategi för IT och informationshantering ska implementeras med start under hösten 2019. Det kommer att medföra många spännande uppdrag för våra utvecklare.

Arbetsuppgifter
Som utvecklare kommer Du ingå i gruppen Arkitektur, Utveckling och Integration (AUI). Gruppen bistår verksamheten inom universitetsförvaltning, institutioner och forskargrupper genom leverans av olika tekniska lösningar för områdena integration, utveckling och IT-arkitektur samt identitets- och behörighetssystem.
I Din tjänst vid AUI är du med och ansvarar för utveckling av Karolinska Institutets (KI) centrala IT-tjänster. Arbetsuppgifterna kommer att variera men har fokus på identitets- och behörighetssystemet. Karolinska Institutets identitets- och behörighetssystem använder Omada och MIM som plattform.
Exempel på arbetsuppgifter
- planera och utföra utvecklingsuppdrag tillsammans med förvaltningsledare och övriga i gruppen
- delta som projektmedlem i utvecklingsprojekt
- delta som medlem i förvaltningsteam
- delta i gruppens möten
- delta i Sprint-planering
- leda enligt roterande schema morgonmöten; ”stand-ups”
- hantera omvärldsbevakning inom Dina ansvarsområden
- samverka med andra grupperingar inom avdelningen, som Drift och Helpdesk
- dokumentera genomfört arbete
- genomföra regelbundna statusrapporteringar
- genomföra tester av kod

 Kvalifikationer
Du utmanas av att arbeta nära verksamhet och IT. Du är duktig på att överblicka komplexa situationer och sätter Dig metodiskt in i sammanhanget. Du har förmåga att tolka verksamhetskrav ur ett utvecklarperspektiv. Vidare är Du strukturerad och driver arbetet framåt målorienterat utan att tappa helheten.  Du har en hög kommunikativ förmåga och kan förklara tekniska fakta lättförståeligt. Du förstår vikten av att dokumentera i bestämda mallar och att följa gruppens arbetsmetoder.
De personliga egenskaperna är viktiga och vi kommer lägga stor vikt vid Din vilja att utvecklas tillsammans med oss.
Vi ser vidare att Du har:
- Goda kunskaper inom T-SQL
- Goda kunskaper i C# .Net
- Goda kunskaper i SSIS
- Förståelse av datawarehouse
- Svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har
- Erfarenhet av utveckling av identitets- och behörighetssystem
- Erfarenhet av Omada eller MIM
- Certifiering inom SCRUM
- Akademisk utbildning eller motsvarande inom relevant område

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semestrarna i mitten på augusti och ske löpande efter det.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3846/2019
Kontakt
  • Gustaf Risling, 08- 52486 095
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-07-04
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Tilbake til ledige stillinger