Karolinska Institutet

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Vi söker ett viktigt kugghjul som vill bidra till samtidens och framtidens medicinska forskning och utbildning. 
Karolinska Institutet befinner sig i en fas av centralisering där bland annat delar av IT-verksamhet flyttas från institutionerna till universitetets centrala IT-avdelning som lyder under Universitetsförvaltningen. Detta medför många spännande utmaningar då verksamheten och dess IT-miljö blir allt mer mångfacetterad och ställer stora krav på flexibilitet och mobilitet utan att kompromissa med säkerheten. 
Tjänsten som senior drifttekniker Mac är placerad hos Infrastrukturenheten som idag består av ca 25 medarbetare fördelade på de två grupperna Drift och Basinfra. 

Dina arbetsuppgifter 
Vårt arbete är strukturerat kring tjänster enligt ITIL & PM3 där du inom tjänsten Klient kommer vara en viktig del med ett ansvar att förvalta och vidareutveckla vår standardklient för Mac med dess delkomponenter. Mac-miljön innefattar idag ca 1500 klienter, med fler på ingång. 
Du kommer att verka i en blandad klientmiljö med hög säkerhetsnivå där förmågan till samverkan med andra tjänsteområden är central för en lyckad leverans. 
Du kommer att arbeta proaktivt med att utveckla befintliga verktyg och metoder i en storskalig miljö men även reaktivt lösa incidenter.  

 Exempel på arbetsuppgifter: 
- Förvaltning och vidareutveckling av klientplattformen 
- Incidenthantering och problemhantering
- Omvärldsbevakning inom tjänsteområdet  
- Samverkan med andra tjänstegrupperingar inom IT-avdelningen 

Kvalifikationer
Du har mångårig arbetserfarenhet som drifttekniker/Mac-sysadmin med aktuell kunskap inom Apple-produkter och i synnerhet central managering av Mac-datorer i storskalig miljö. Du har en relevant utbildning eller har förvärvat dina kunskaper genom mångårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har god vana av arbete med script och programmeringsspråk för automatisering samt paketering som t.ex Bash, Python, AppleScript eller Swift. 

Övriga kunskaper: 
- Djupgående kunskaper i OS X 
- Mångårig erfarenhet av verktyg för central hantering av Apple-hårdvara. Erfarenhet av - Jamf Pro är meriterande 
- Goda kunskaper inom Apples egna tjänster för hantering av enheter i Enterprisemiljö (DEP, VPP) 
- Erfarenhet av Office 365 och Azure AD i kombination med OS X, samt SSO för dessa tjänster. 
- Erfarenhet av att arbeta i mångfacetterade organisationer med stora krav på god balans mellan frihet/flexibilitet och säkerhet 
Det är även meriterande om du har erfarenhet av andra plattformar som Linux eller Windows samt är van att arbeta enligt ITIL/PM3. 
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du strukturerad, prestigelös, problemlösande och självgående. Du är nyfiken och har en vilja att utvecklas i din roll och har inga problem att ha kontakt med verksamheten. Anställningen kräver att du kan organisera ditt arbete och prioritera mellan olika uppgifter. Du ska vara initiativtagande och inte nöja dig med att reparera symptom. En viktig egenskap är din förmåga att samarbeta med kollegor och att du ser det som självklart att ställa upp för dem när det behövs. Då du kommer in i ett befintligt team som senior ser vi att du har en naturlig känsla för ledarskap samt en god förmåga att inspirera och motivera dina kollegor. 
God kommunikativ förmåga i svenska vad gäller både tal och skrift är ett krav då det krävs i det dagliga arbetet. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semestrarna i mitten på augusti och ske löpande därefter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3762/2019
Kontakt
  • Mattias Nordström, mattias.nordstrom@ki.se, 08-524 88 6888
  • Anders Bergqvist, anders.bergqvist@ki.se, 08-524 87 173
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-07-01
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Tilbake til ledige stillinger