Karolinska Institutet

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Enhet
Enhetenför Integrativ Toxikologi (iTox) består av fem forskningsgrupper som belyser olika aspekter av hur kemikalier i vår miljö påverkar särskilt utsatta eller känsliga grupper så som högexponerade arbetare eller (ofödda) barn. Forskningen sträcker sig från exponeringsmätning till riskbedömning med särskilt fokus på kartläggning av molekylära mekanismer i avancerade humana cellmodeller.

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektsamordnare för Horizon 2020 projektet ENDpoiNTs. ENDpoiNTs har syftet att utveckla nya metoder för identifiering av hormonstörande kemikalier som påverkar hjärnutvecklingen samt introducera dessa metoder i regulatoriska processer. ENDpoiNTs-konsortiet består av 16 partners i Europa, USA och Australien och har nära samarbete med nationella, europäiska och internationella myndigheter och intressegrupper.

Som projektsamordnare för ENDpoiNTs kommer du at ansvara för det dagliga projektmanagement. Detta innebär bl.a. att sköta interna projektkommunikationen, organisera och dokumentera projektmöte och workshops och samordna projektrapporteringen. Vi förväntar oss även att du har god överblick över andra projekt och aktiviteter i området på både nationell och europeisk nivå. Du kommer ha ett nära samarbete med projektkoordinatorn, forskare och administrativ personal.

Kvalifikationer
Sökande ska ha högskoleexamen eller motsvarande och behärska engelska och svenska i både tal och skrift. Du ska ha tidigare erfarenhet med att samordna större forskningsprojekt inom området (toxikologi/kemikaliesäkerhet), gärna från EU ramprogram (H2020 eller FP7). Det är meriterande att ha kontakter med relevanta svenska och europeiska myndigheter och andra intressegrupper (t.ex. NGOs) och erfarenhet med science-to-policy kommunikation.

Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, förmåga till problemlösning och att tolka regelverk som omger forskningsprojekt. Arbetsbelastningen kan periodvis vara hög och du behöver vara duktig på att prioritera och att leverera med hög kvalitet på kort tid.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har stort eget engagemang, hög personlig integritet, är serviceinriktad, lojal, utåtriktad och tar ansvar för projektet. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt liksom för att samarbeta med andra och för att skapa goda relationer till såväl projektpartners som externa intressenter.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Tjänsten är halvtid under ett år. 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3752/2019
Kontakt
  • Joëlle Rüegg , joelle.ruegg@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-07-22

Tilbake til ledige stillinger