Karolinska Institutet, Grants Management Office

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Grants Management Office (GMO) söker tre projekthandläggare. Tjänsterna är vikariat för medarbetare som är tjänstlediga för att prova på andra tjänster. Vikariaten sträcker sig till och med 2020-02-29, 2020-03-15 respektive 2020-08-31.

Avdelning

Grants Management Office (GMO) är en enhet inom Karolinska Institutets ekonomiavdelning. Ekonomiavdelningen är en KI-övergripande funktion med ansvar för KI:s samlade ekonomiadministration. Övriga enheter inom Ekonomiavdelningen är Inköp och upphandling, Redovisning och Controlling samt Ekonomiservice.

GMO ansvarar för den finansiella redovisningen av KI:s EU-finansierade forskningsprojekt, samt av vissa projekt som finansieras av Sida och av amerikanska finansiärer. För närvarande arbetar 19 personer på GMO.

Arbetsuppgifter

Som projekthandläggare på GMO kommer du ansvara för den löpande finansiella administrationen, den finansiella rapporteringen och eventuella kontraktsändringar för projekt som finansieras av EU, USA eller Sida.

GMO:s arbete handlar i hög grad om att säkerställa att forskningsmedel används i enlighet med gällande regler (lokala och nationella samt EU-regler). Uppföljning, granskning och kontroll av projektens kostnader görs löpande och enligt fasta rutiner och rapporteras till forskare och finansiärer. Tyngdpunkten ligger på projekt inom EU:s ramprogram för forskning, Horisont 2020. För projekt där KI är koordinator kommer du ansvara för kommunikation om finansiell administration och om EU:s regelverk med Europeiska kommissionens Research Executive Agency liksom med övriga europeiska deltagare i projektet i olika projektspecifika frågor.

Du kommer ha ett nära samarbete med forskare och administrativ personal på de institutioner som deltar i de projekt som du administrerar, liksom med dina kollegor på GMO och övriga delar av universitetsförvaltningen.

Kvalifikationer

Sökande ska ha högskoleexamen, gärna inom ekonomi, eller motsvarande och behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du ska vara bra på att arbeta med siffror och gärna ha erfarenhet av Excel och några av de vanligaste personal- och ekonomisystemen (KI använder Primula och Unit 4 Business World). Det är meriterande att ha erfarenhet av projektrapportering och kunskap om de regelverk som omger statlig förvaltning, t.ex. i frågor om upphandling, offentlighet och resurstilldelning.

Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, förmåga till problemlösning och att tolka regelverk som omger forskningsprojekt. Arbetsbelastningen kan periodvis vara hög och du behöver vara duktig på att prioritera och att leverera med hög kvalitet på kort tid.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har hög personlig integritet, är serviceinriktad, lojal, utåtriktad och tar ansvar för de projekt som du administrerar. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt liksom för att samarbeta med andra och för att skapa goda relationer till såväl kollegor som till externa intressenter.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3678/2019
Kontakt
  • Mikael Gröning, enhetschef, 08-524 879 64
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-06-25
Sista ansökningsdag 2019-07-22

Tilbake til ledige stillinger