Karolinska Institutet

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Preschool Brain Imaging and Behaviour Project (PIP)
Vid Karolinska Institutet Center of Neurodevelopmental Disorders, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, bedrivs forskning och utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autismspektrumtillstånd. I forskningsprojektet PIP undersöks barns utveckling i förskoleåldern, med fokus både på hjärna och beteende. Studiedeltagarna är barn mellan 2½ och 4 år med eller utan autismspektrumtillstånd. Studien innehåller många olika uppgifter och undersökningsmoment (iPAD-uppgifter, lekobservation, salivprov, eye tracking, elektroencefalografi mm.). Dessutom görs en magnetröntgenundersökning (MR) av hjärnan (under naturlig sömn). Studien är ett samarbete mellan olika universitet i Europa, och är unik i sitt slag i världen. Studien kommer att hjälpa oss förstå den enorma variation som finns bland barn med ASD, vilket är av stor teoretisk såväl som praktisk betydelse. En bättre förståelse kring varför ett barn troligtvis förbättras eller försämras inom ett specifikt område är viktig för att för att kunna utveckla tidiga behandlingar; till exempel, om vi kan förutspå vilket barn med ASD som sannolikt kommer att utveckla komorbida ADHD-symtom skulle man kunna erbjuda tidiga insatser som kan minska eller till och med hindra denna symtomutveckling.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår rekrytering och bokning av studiedeltagare, testning av barn (med metoderna ovan), intervjuer med föräldrar, administration, datainmatning/dokumentation, arbete med rutiner och digitala system för datahantering (t.ex. webenkäter). Du kommer att tränas på de olika studiemomenten (vissa av dessa träningstillfällen äger rum vid våra samarbetsuniversitet i andra länder). Du förväntas även hjälpa till i övriga projekt inom forskargruppen vid behov (t.ex. smasyskon.se). I det dagliga arbetet kommer du primärt att jobba i ett team bestående av, förutom dig själv, en psykolog, en forskare samt projektledaren. Studieupplägget kräver en flexibel arbetstid: MR-undersökning sker på kvällstid (ca 4-8 dagar per månad) och i vissa fall kan testning ske på helger.

Tillträde för tjänsten beräknas till maj 2019 och avser en visstidsanställning på heltid i två år.

Kvalifikationer
Sökanden måste vara strukturerad, noggrann och effektiv, samt kommunicera tydligt i tal och skrift. Då arbetet till stor del innebär kontakt med deltagare så är det mycket viktigt att du har ett bra bemötande av människor - vuxna och barn. Dokumenterad erfarenhet av arbete med små barn med autismspektrumtillstånd (eller motsvarande) är ett krav. Detsamma gäller goda färdigheter i svenska och engelska.

Kunskaper utöver de grundläggande inom IT samt erfarenhet av forskning eller några av metoderna som används är meriterande, men inget krav. Vi kräver inte att man har erfarenhet av alla metoder vid start, men man bör vara en person som snabbt kan ta till sig nya metoder/information/system. Psykolog/Psykologi-utbildning eller forskarutbildning inom relaterad ämne är meriterande men inget krav.

Personlig lämplighet är av stor vikt. Därför kommer vi att ta hänsyn till både din skriftliga ansökan, information från referenser och intervjun.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1671/2019
Kontakt
  • Terje Falck-Ytter / Forskare, terje.falck-ytter@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2019-03-13
Sista ansökningsdag 2019-03-27

Tillbaka till lediga jobb