Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 300 medarbetare fördelat på SLSO och KI.   Kompetenscentrum för psykoterapi (KCP) är en enhet för utbildning, kvalitetssäkring och forskning vad gäller psykologisk behandling inom Centrum för psykiatriforskning (CPF). Vårt kontor och våra utbildningslokaler ligger i Liljeholmen och på Norrastationsgatan 69.  Kompetenscentrum för psykoterapi söker nu en enhetschef.   Övrig information Tjänsten avser en anställning inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med anknytning till Karolinska Institutet. Intervjuer sker löpande.  
Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att leda och fördela arbetet på Kompetenscentrum för psykoterapi som är en enhet inom KI och SLSO. Du har ett övergripande personalansvar samt ekonomiskt ansvar (avtal, budget och ekonomisk uppföljning) för enheten och ett nära samarbete med CPF:s sektionschef för vårdutveckling. Du arbetar tillsammans med KCP:s medarbetare för att bedriva utbildning av högsta kvalitet inom såväl statligt finansierad som uppdragsutbildning för psykiatrins behov.  Utöver ledningsansvar innehåller ditt arbete pedagogiska och forskningsmässiga arbetsuppgifter samt utvecklings- och kvalitetssäkringsarbete. Fördelningen och inriktningen av dessa delar i ditt arbete sker utifrån din kompetensprofil och i samråd mellan dig och sektionschef.  AnställningsformTillsvidareanställning 100%, SLSO. KvalifikationerVi söker en samarbetsinriktad chef med en vetenskapligt förankrad syn på psykologisk behandling och psykoterapi. Det är därför mycket meriterande om du disputerat inom området psykoterapi/psykologisk behandling och vi förutsätter att du har en akademisk hälso- och sjukvårdsutbildning, t.ex. är leg. psykolog eller leg. läkare. Det är även meriterande om du är legitimerad psykoterapeut och handledarutbildad. Vi ser gärna att du har KBT-kompetens. Ledningserfarenhet, erfarenhet av arbete med psykoterapiutbildning på högskolenivå och/eller med klinisk forskning liksom erfarenhet av kliniskt arbete ser vi också som meriterande.  Personliga egenskaperStor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper där självständighet, god kommunikationsförmåga, lyhördhet och flexibilitet är viktiga. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och en förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat, delaktighet och engagemang.  Information om tjänsten lämnas avSektionschef Tobias Lundgren, 070-612 45 55  

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1354&ProjectId=160480&DepartmentId=54790&MediaId=5 

Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-443/2019
Kontakt
  • Tobias Lundgren, Sektionschef, 070-612 45 55
  • Anders Ihrfors, Personalhandläggare, 08-524 832 87
Publicerat 2019-01-22
Sista ansökningsdag 2019-02-11

Tilbake til ledige stillinger