Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, IT-avdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Vi söker dig som idag arbetar som förvaltningsledare men gärna rör dig i gränslandet mellan utveckling, projektledning och förvaltning och vill ta nästa steg i din utveckling.

Avdelning
Karolinska Institutets verksamhet präglas av förändring och nya utmaningar vilket ställer höga krav på IT, säkerhet och medarbetare. Tjänsten som gruppchef för förvaltning är placerad vid enheten Utveckling inom IT-avdelningen. Enheten, som blir nybildad, ansvarar för förvaltning, projektkontor, samt arkitektur och utveckling. IT-förvaltningen hanterar verksamhetsägda förvaltningsobjekt som t ex centrala webbsystem, identitets-och behörighetssystem, affärssystem, HR-stöd och samarbetsstöd.

Arbetsuppgifter och Ansvarsområden
Som gruppchef för förvaltningsledargruppen IT hos oss kommer du ha en ledande roll direkt i att vidareutveckla IT-förvaltningen och även etablera förvaltning av nya objekt. Dessutom kan du personligen få ansvara för något förvaltningsobjekt och dess förvaltningsaktiviteter. Uppdraget som gruppchef innebär personalansvar och att coacha och utveckla medarbetarna i din grupp på 3-5 personer. Dina arbetsuppgifter med förvaltning består bland annat av planering och uppföljning, rapportering, budgetarbete, utarbeta förvaltningsplaner, att vara proaktiv och fånga behoven från verksamheten, koordinering och administration av förvaltningsaktiviteter, kontakt med leverantörer mm. Du har nära samarbete med verksamhetens förvaltningsledare för respektive objekt.

Kvalifikationer
Du har universitet/högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom drift och systemutveckling. Du har gedigen erfarenhet inom IT-området och har arbetat i organisationer med komplexa system som ställer stora krav på IT-lösningar och dess integrationer med både interna och externa system.
Vi vill att du har:
- Minst 5 års yrkeserfarenhet av förvaltningsledning och/eller utvecklingsledning
- Erfarenhet av att arbeta enligt systemförvaltningsmodell PM3
- Erfarenhet av ledarskap och att leda team
Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av att leda andra systemförvaltare
- Erfarenhet av arbete vid myndighet eller inom högre utbildning
- Certifiering inom etablerade modeller såsom t ex ITIL och/eller PM3
- Erfarenhet av att arbeta som change- och/eller release manager
- Erfarenhet av agila arbetssätt och utveckling
- Erfarenhet av systemutveckling
För att lyckas i rollen har du förmåga att förstå verksamhetens behov och kan se beroenden och samband i ett helhetsperspektiv. Du förstår användarkravens konsekvenser ur ett IT-perspektiv och kan diskutera dessa med verksamhetens objektägare. Du har lätt för att samarbeta, upprätthålla relationer och kan självständigt driva frågor inom ditt område. Du förstår vikten av att förankra och skapa samförstånd i olika frågor. Du arbetar strukturerat och du har förståelse för projektsynsätt som arbetsmetod.
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då utvärdering och intervjuer sker löpande.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-145/2019
Kontakt
  • Gustaf Risling, enhetschef Utveckling, 08-524 86 095, gustaf.risling@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2019-01-09
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Tilbake til ledige stillinger