Karolinska Institutet, MEB

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Forskargrupp
Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik har en platt organisationsstruktur utan fasta underavdelningar. Den här tjänsten finns i en forskargrupp som leds av professor Paul Dickman (https://ki.se/en/people/paudic). Prof. Dickman är en biostatistiker som bedriver forskning inom epidemiologi, främst registerbaserad epidemiologi med fokus på cancer.

Uppgifter
I denna postdoc-tjänst kommer du att arbeta med en rad projekt där sambandet mellan reproduktiva faktorer och cancer undersöks, särskilt graviditetsrelaterad cancer. Vi bedriver forskning genom att använda de svenska hälsovårdsregistren; i dina uppgifter ingå studiedesign och planering, datahantering, statistisk analys och tolkning av resultat. I projektet ingår inget laboratoriearbete.

Kriterier för att söka tjänsten.
För att kvalificera sig till anställningen som postdoktor ska du ha en doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens. Vi söker en entusiastisk och begåvad person med formell utbildning i matematisk statistik (eller inom ett relaterat område), dokumenterad erfarenhet och intresse för reproduktiv epidemiologi och/eller cancerepidemiologi. Professor Dickmans forskning är inriktad på utveckling och tillämpning av statistiska metoder för kohortstudier. För tjänsten krävs därför avancerade kunskaper om statistiska metoder för överlevnadsanalys. Dokumenterad erfarenhet av arbete med registerbaserad epidemiologi och hantering av data från de nordiska hälsovårdsregistren är meriterande. Utmärkta kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Institutionen och forskargruppens arbetsspråk är engelska. Tjänsten förutsätter att du också kommunicerar på svenska med hälso- och sjukvårdsmyndigheterna i Sverige samt att du ska arbeta med uppgifter som samlats in på svenska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5301/2018
Kontakt
  • Paul Dickman, paul.dickman@ki.se
  • Sara Tiste, saratiste@ki.se
Facklig företrädare
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Ann Almqvist, OFR, ann.almqvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-10-03
Sista ansökningsdag 2018-10-18

Tillbaka till lediga jobb