Karolinska Institutet, Institutionen för neurovetenskap, Risling

Institutionen för neurovetenskap består av ca 240 personer och utgörs av ett antal forskningsgrupper som studerar olika aspekter av nervsystemets funktion. Undervisning är en grundläggande aktivitet vid institutionen, såväl på grundutbildningen som på forskarutbildningen. Varje år disputerar cirka 15 doktorander vid institutionen och många av studenterna har utvecklat framstående karriärer såväl inom den akademiska- som den privata sektorn. Institutionen ansvarar även för grundutbildning i neurovetenskap, anatomi och histologi i ett antal av programmen vid Karolinska Institutet.

The experimental traumatology unit at Karolinska Institutet conducts research centered round physical
trauma. The focus is to prevent or ameliorate consequences of severe injuries to the body, for example
traumatic brain injury. The research is fundamental and includes validated and existing animal- and cell
culture models. We also conduct detailed patient case assessments.

Enheten för experimentell traumatologi vid Institutionen för neurovetenskap bedriver forskning kring fysiskt trauma. Att förebygga eller hjälpa olycksdrabbade patienter med allvarliga kroppsskador, bland annat traumatiska hjärnskador, eller nervskador, till effektivare behandling är utgångspunkten för forskningen vid enheten. Experimentell forskning med användande av validerade försöksmodeller är en hörnsten i denna forskning. Detaljerade uppföljningar av patientfall är en annan hörnsten.

Arbetsuppgifter
Enheten för experimentell traumatologi söker, på grund av tillfälligt ökad verksamhet, en person som kan ta ansvar för en detaljerad utvärdering och fortsatt utveckling av de försöksmodeller som enheten använder, med användande av morfologiska, cell- och molekylärbiologiska tekniker. Du kommer att deltaga i undervisning och praktisk handledning av studenter och doktorander inom enheten. Detta innebär att du såväl praktiskt som teoretiskt skall kunna lära ut både hur försöksmodellerna skall användas och alla steg i de laborativa analyserna. Vi söker någon som känner sig stimulerad av att arbeta i grupp och i större projekt. Projekten är utvecklade i samverkan med våra anslagsgivare och utrymmet för att driva egna projekt vid sidan om dessa är begränsat.

Du förväntas kunna samarbeta med enhetens forskare och assistera dessa vid genomförandet av experiment och analyser. Verksamheten kommer att vara förlagd till Biomedicum i Solna samt vårt laboratorium vid Södersjukhuset. Du behöver kunna självständigt arbeta med samtliga av de försöksmodeller (förutsätter användning av både gnagare och stordjursförsök) samt de laboratorietekniker och den utrustning som används inom enheten. Du kommer även medverka vid de humanförsök, som ingår i enhetens verksamhet. Detta kan innebära verksamhet på annan ort.

Du förväntas även kontinuerligt samverka med enhetens tekniska personal (BMA och laboratoriesamordnare) och aktivt deltaga i utveckling, felsökning och kvalitetskontroll av nya och befintliga analysmetoder. Den tekniska personalen är direkt underställd gruppens forskare och du skall kunna stödja denna personal både praktiskt och teoretiskt.

Projektet kommer att ha en varaktighet av 15 månader, med start 2018-10-01. Efter ett år sker en utvärdering av progress och eventuellt behov av förlängning av anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har biomedicinarexamen, apotekarexamen eller annan relevant grundutbildning. Du har avlagt doktorsexamen inom neurovetenskap eller motsvarande. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska språket är ett krav. Den sökande bör ha erfarenhet av forskning inom neurovetenskap och eller traumatologisk forskning på post-doktor nivå och kunna redovisa nu pågående forskningsverksamhet. Den sökande har djupa teoretiska och praktiska kunskaper i morfologiska, cell- och molekylärbiologiska tekniker och lång erfarenhet av experimentella försöksmodeller. Den sökande har lång erfarenhet av djurförsök och adekvat formell utbildning för genomförande och planering av sådana försök (Funktion A och B, eller motsvarande). Kunskaper om fysiologi, anestesi och monitorering i samband med experiment är meriterande. Förmåga att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga är andra viktiga kvalifikationer. Du förväntas ha goda kunskaper i statistik och försöksplanering. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är god kommunikationsförmåga, flexibilitet och självständighet.

Delar av verksamheten innefattar samverkan med försvars- och samhällsskyddsmyndigheter och du måste därför vara svensk medborgare och kunna granskas för säkerhetsklassning.

Bedömningsgrunder 
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid både vetenskaplig och praktisk skicklighet. Erfarenhet av arbete med olika experimentella försöksmodeller är särskilt meriterande. Vi kommer även att ta hänsyn till forskningserfarenhet, praktisk laboratorieerfarenhet, personlig förmåga och intellektuella färdigheter. Vi kommer i denna rekrytering att, utöver dokumenterade meriter, främst beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens, skicklighet och samarbetsförmåga anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-10-01
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2827/2018
Kontakt
  • Mårten Risling, Professor, 08-524 878 44, mail: marten.risling@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Edgren, OFR/S, P, O, 08-616 16 29
  • Cecilia Björkdahl, SACO , 08-524 872 65
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-05-22
Sista ansökningsdag 2018-06-10

Tillbaka till lediga jobb