Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

 Avdelning

Translationell neurofarmakologi är en del av centrum för molekylär medicin, som ligger på Karolinska Institutet campus Solna. Avdeleningen studerar receptor-medierade processer underliggande etiologierna för Parkinsons sjukdom och depression, med hjälp av både prekliniska modeller (cellinjer, djurmodeller ) och patientprover. Biokemiska, molekylärbiologiska, farmakologiska, histologiska och beteende metoder används i laboratoriet.

Arbetsuppgifter

Uppgifterna innefattar projektkoordinering och laboratoriehantering, inklusive: ansvar för att samordna klinik- och laboratorielogistik för den praktiska hanteringen av blod- och CSF-prover från patienter med Parkinsons sjukdom samt friska kontroller. Uppgifterna genomförs i nära samarbete med specialistläkare vid Centrum för Neurologi samt tillsammans med andra laboratoriemedlemmar skräddarsys tekniker för deras forskningsprojekt.

Sökanden kommer att vara proaktiv vid genomförandet av metodförbättringar för att säkerställa att labbet används säkert och effektivt.  Dessutom kommer han / hon att ansvara för utveckling och tillämpning av nya metoder för biomarkörsanalys för diagnos och prognos av Parkinsonsjukdom.

Den sökande kommer att fungera som kontaktpunkt mellan laboratoriet och kommersiella leverantörer av utrustning, samt vara instrument i frågor om kundsupport och garantier. Befattningen innebär att klart och effektivt kommunicera med både nationella och internationella forskare och personal.

Den sökande kommer att skriva och redigera vetenskapliga manuskript och andra vetenskapliga dokument på engelska. Vid genomförandet av de beskrivna uppgifterna förväntas sökanden vara proaktiv, ansvarsfull, självständig och ha stort intresse för experimenterande.

Kvalifikationer

Formella meriter:

Den sökande måste inneha svensk läkarlegitimation och/eller doktorsexamen. Minst 10 års erfarenhet som projektledare inom neurovetenskap krävs. Erfarenhet som laboratoriechef är att föredra. Utmärkt engelska i tal och skrift.

Laboratorieerfarenheter:

Kunskap och erfarenhet av att utveckla metoder och analyser. Teknisk erfarenhet med biokemiska och molekylärbiologiska metoder, såsom RNA-och DNA-isolering, cDNA-syntes, realtids-PCR, kloning, och transfektion krävs. Kunskap om elektroforetiska tekniker och proteinseparation är ett plus.

Utbildning och erfarenhet inom biosäkerhet och kemikaliesäkerhet krävs. Goda kunskaper i dataprogram, till exempel Microsoft Office och GraphPad Prism, krävs.

Ytterligare erfarenheter:

Den ideala kandidaten kan strukturera sitt arbete för att maximera effektiviteten.Mycket goda administrativa kunskaper är önskvärda. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga manuskriptär ett krav.

Klinisk erfarenhet är önskvärd

Färdigheter och attityder:

Utmärkta kunskaper i det engelska språket och mycket god kommunikationsförmåga är absolut nödvändig, eftersom regelbunden effektiv kommunikation med laboratoriemedlemmar, samarbetspartners och representanter för företag kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. Vidare behöver den sökande vara organiserad, vilket inkluderar utmärkta tidskrav och hålla mycket detaljerade och omfattande register över all kommunikation, försöksplaner och laboratorieprocedurer.

Den sökande skall ha förmåga att bygga upp professionella relationer och kommunicera med personer med en mängd olika yrkesmässiga och kulturella bakgrunder.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande tidigare och nuvarande befattningar, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)


Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2789/2018
Kontakt
  • Caisa Stilling, HR-administratör, 08-524 832 82
  • Per Svenningsson, Forskargruppsledare, Per.Svenningsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Sista ansökningsdag 2018-05-25

Tillbaka till lediga jobb