Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Sektionen för försäkringsmedicin
Inom den tvärvetenskapliga Sektionen för försäkringsmedicin bedrivs flera olika typer av forskningsprojekt (ki.se/cns/forsakringsmedicin). Inom ett av dessa projekt; SIMSAM INFRA, behövs nu tillfälligt en programmerare

SIMSAM INFRA
Projektet SIMSAM INFRA har till syfte att utveckla nationell infrastruktur för registerbaserad forskning inom alla ämnesområden inom epidemiologi, medicin, demografi och socialvetenskap. Mer information om projektet finns på http://ki.se/en/cns/reports#header-3.

Projektet Registerresearch
Projektet https://github.com/registerresearch syftar till att lägga upp en nationell service där forskare som använder svenska populationsbaserade register för forskning kan dela med sig av programkod och erfarenheter, i första hand avseende data management, men också statistiska metoder för analys av data. Registerresearch avser att vara ett forum där forskare på ett enkelt sätt ska kunna dela med sig av och inhämta andras erfarenheter av registerbaserad forskning utan att det krävs att man sätter sig in i git som teknik. Projektet avser därför att utifrån exempel på nätet utveckla webb-baserade instruktionsmaterial/kurser/user interfaces som snabbt och enkelt kan göra det möjligt för forskare att använda tjänsten.

Projektet innebär att utveckla lämpliga nätbaserade tutorials baserade på gitmanualen: https://www.kernel.org/pub/software/scm/git/docs/ och med exempel hämtade från registerbaserad forskning.

Kurssegmenten ska anpassas för den som vill kunna använda https://github.com/registerresearch för att enkelt dela med sig av, hämta, och föreslå förändringar/uppdateringar av egen och andras programkod.

Arbetsuppgifter och arbetplats
Vi söker en programmerare och kursutvecklare som i nära samarbete med projektledaren vid KI och med personal vid Svensk Nationell Datatjänst vid Göteborgs universitet, samt i dialog med forskare, ska utveckla ett webb-baserat instruktionsmaterial. Arbetet är huvudsakligen förlagt till Karolinska Institutet, Solna campus.

Kvalifikationer
Sökande ska ha dokumenterat goda kunskaper och erfarenhet av git, t ex via github.com, eller motsvarande system för version control management i arbetsgrupper av utvecklare.

Sökande ska ha förmågan att lägga upp ett webb-baserat kursmaterial med syfte att underlätta för forskare att dela med sig av statistisk programkod och andra dokument. Detta innebär att såväl goda kunskaper i webb-programmering som pedagogisk skicklighet är meriterande.

Övergripande kännedom om svenska populationsbaserade register och deras användning i forskning inom epidemiologi och samhällsvetenskap är meriterande.

Eftersom kursmaterialet ska utvecklas på engelska är goda kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav. Goda kunskaper i svenska är också viktigt. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1825/2016
Kontakt
  • Magnus Stenbeck, Projektledare SIMSAM INFRA, 08-524 861 41
  • Tina Melander, Personalhandläggare , 08-524 830 45
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63
  • Gunnar Stenberg, Seko, 08-524 880 75
Publicerat 2016-04-29
Sista ansökningsdag 2016-05-19

Tillbaka till lediga jobb